4 veckor efter förlossningen - update!

Graviditet

4 veckor sedan förlossningen igår
Min vikt: - 16,5kg

Bebisarnas utveckling: Det känns så tråkigt att skriva detta men det är sååå mycket som hänt på dessa 4 veckor. Det är lite roligt för både som man blir så glad och stolt över deras framsteg så har jag redan gråtit för att tiden går för fort. Kommer ihåg det som igår när dom började öppna sina ögon ordentligt här hemma och det kändes som det finaste som hände den dagen, till att nu kan dom ibland inte släppa blicken från oss. Dåligt exempel kanske haha, men att få ha ögonkontakt med sina små bebisar är magiskt. Dom har gått upp 1000gram respektive 800gram och växt 6 cm var på längden. Sjukt glad för dom siffrorna, samtidigt som man undrar vart sina små bebisar tog vägen (även fast dom fortfarande räknas som väldigt små ju - ca 3,8kg och 3,7kg <3 men dom räknades som stora för att vara tvillingar när dom kom (stolt mammi!)).

Min status: Kan inte fatta hur fantastisk kroppen är! Man tyckte kroppen var fantastisk under graviditeten, men lika imponerad är man nu efteråt.. Wow! För det första så var jag helt slut efter förlossningen, 18 timmars värkarbete och ingen bedövning gör att man blir trött kan jag säga er haha. Sen kände man ju sig ganska förstörd nertill efter att ha tryckt ut två mini-människor (även fast jag inte var det, men ni förstår vad jag menar) - jag undrade hur jag skulle våga kissa, bajsa, raka mig, sitta ner utan att känna sig lite öm etc. och nu är det som att ingenting hänt typ. Och magen som var så mjuk börjar nu bli lite hård igen när jag spänner den. Sen är jag så glad att mitt mående och humör varit på TOPP! Mådde ju prima hela graviditeten så tänkte att jag kanske skulle få kaos med hormonerna efteråt istället, men inget konstigt där heller förutom att dom första två veckorna var jag blödig och kunde börja gråta glädjetårar när jag tänkte på allt.

Tankar: Jag förstod inte att det låg två.. TVÅ (!!) levande varelser i min mage innan och kände väl att jag inte kommer förstå det förrän dom är ute, men ärligt talat är det fortfarande svårt att greppa. Är dom på riktigt? Har jag och Dennis skapat dom? Är det mitt kött och blod? Har dom växt och levt inuti min kropp i 38 veckor? Är dom verkligen våra? Det är en så mäktig känsla när jag tittar på dom och tänker dessa tankar, det går inte att beskriva utan det är väl bara en mamma som förstår. Lyckan, tacksamheten, kärleken och ödmjukheten jag känner är så stor att det bubblar ut ur öronen haha.

Övrigt: Jag är så nyfiken på att fortsätta se hur kroppen kommer att återhämta sig på egen hand. Dessa 4 veckor har jag ju såklart inte gjort någonting förutom att äta typ dubbelt så mycket som när jag var gravid (amningen gör mig galet hungrig och sötsugen!) och promenader med vagnen, och ändå har det hänt så mycket med kroppen. Fantastiskt tycker jag och är verkligen tacksam för återställd jag känner mig både i kroppen och när jag kollar mig i spegeln. Kan inte förstå heller att jag inte fick en enda bristning under tiden jag var gravid, tänkte varje vecka "nästa vecka kommer dom" och sen tänkte jag "dom kommer nog under förlossningen" då jag hört några som fått inre bristningar på magen vid krystandet. Det är min gravid-rand jag har på magen, gissar den kommer blekna med tiden? Sen är vikten bara en siffra men jag känner mig själv så att komma ner på matchvikt igen är givet men det är ingenting jag fokuserar på nu eller dom kommande månaderna, men jag ser så mycket fram emot att börja träna sen :-)

Gillar

Kommentarer

juliathor
juliathor,
Wow, vad fin du är! Gravid som icke-gravid! 🥰 längtar efter mina små tjejer ännu mer nu 💗
nouw.com/juliathor
ThereseTervakoski
ThereseTervakoski,
Grattis ❤️❤️ Ja känslan att gå ha de hos är magisk och de luktar ju så gott med när de är minisar ❤️❤️
nouw.com/theresetervakoski
klara,
Känslan efter man har fött barn är så cool! Man känner sån respekt för sin kropp, och med ALL rätt!
st.rich-port.se/