Är min kropp inte äkta?

Personal

Scrollade förbi en artikel angående en ny modellagentur som skulle tillämpa sig för de i den "större" storleken. Eller som de själva valde att kalla det - den riktiga kroppen. Jag reagerar sällan på artiklar eller dylikt men detta kändes ändå ganska nära mig. Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta åt ett sådant skevt uttalande som att överviktiga kroppar är de enda riktiga kropparna, betyder det då att jag som folk kallar smal och vältränad är på låtsas?

De uttalar sig även om att dagens idealkropp inte är så som kropparna ser ut egentligen. Vaddå som kropparna ser ut egentligen? Hur ser en kropp ut, egentligen? Finns det något rätt och fel? Om sanningen ska fram så gör det ju faktiskt det då det är vetenskapligt bevisat att det inte är hälsosamt att vara överviktig. Samtidigt så är det ju inte hälsosamt att vara för smal heller.

Jag tex, jag tränar mycket och har gjort i många år men jag äter desto mer, och min kropp har i princip alltid sett likadan ut oavsett. Jag vill inte se ut på något annat sätt, jag vill absolut inte gå upp i vikt – jag är nöjd. Jag har dock vänner och får ofta mejl där dom undrar hur dom ska göra för att gå upp i vikt för dom tycker att dom är för smala. Jag kan garantera er att de som har svårt att gå upp i vikt har det precis lika jobbigt som dom som är överviktiga, men den enda skillnaden är att vissa tycker det är mer okej att slänga ur sig korkade kommentarer om en smal person än om en tjock.

Summan av kardemumman är väl egentligen att det inte finns någon ”riktig kropp”, och det var väl bara det idiotiska uttalandet jag tyckte var lite onödigt. Visst, kan ju vara ett fint initiativ med modeller i alla olika storlekar, men man borde ju starta en sådan agentur då av rätt syfte. Inte för att hata på de som har XS i kläder. Förstår ni hur jag tänker?


Gillar

Kommentarer

Malinholm
Malinholm,
Det är bra att det skapas argenturer som satsar på modeller med några storlekar större än de flesta övriga argenturer men håller absolut med om att uttalandet om "riktiga kroppar" är fel. Alla kroppar är ju riktiga oavsett storlek!!❤️bra inlägg!
nouw.com/malinholm
andiclausen
andiclausen,
Ja absolut, det har du rätt i! Tack 😘💓
nouw.com/andiclausen
Melan
Melan,
Så bra inlägg, you go girl! 🙌🏻
nouw.com/melan
andiclausen
andiclausen,
Ida
,
Jag tror de menar otypiska modellkroppar. Tex är du ju i bra skick men skulle inte kunna jobba som modell eftersom du inte har den typiska slanka långa modellkroppen! Kram
andiclausen
andiclausen,
Ja, kan vara så men artiklarna lät lite mer som att dom menade alla smalisar. Men förstår vad du menar! Kram
nouw.com/andiclausen
rakeles
rakeles,
Kroppar är kroppar liksom, oavsett hur de ser ut.
nouw.com/rakeles
andiclausen
andiclausen,
Ja precis! Kram
nouw.com/andiclausen
Emma
,
Håller helt med. Kunde inte sagt det bättre själv. Go go!!