Ätstörningar

Fitness

​Att jag drog upp lite frågor här i ett inlägg uppskattades av er, så jag fortsätter!

Fråga: Har du haft ätstörningar någon gång? Eller liknande?💘💘 och isf skulle du kunna göra ett inlägg om det..
Svar:
Hej! Nej det har jag inte och jag tror heller aldrig att jag kommer drabbas av det, mat är något av det bästa som finns i livet! Dock så måste jag erkänna att det var en gång när jag bodde i Tyskland som jag blev överöst med frågor som "Hur många kcal äter du per dag??" så att jag nästan blev lite nyfiken på att se hur mycket jag åt. Det ledde istället till att jag tyckte jag åt "för mycket" då jag räknade och skrev ner allt och hade ju inte koll på hur mycket jag faktiskt brände på träningen. Dag 2 jag testade att räkna kalorier så skulle jag skriva upp en apelsin och tyckte det var för mycket kalorier, la in den i kylen och sen undrade jag bara vad fan jag höll på med haha! Så då plockade jag fram nutella mackor och krängde istället. Så att jag testade det en dag räknar jag inte som ätstörning, men ville bara flagga för att det kanske kan spåra ur och jag tycker verkligen inte det är en bra idé! 

​Det har funnits korta perioder då jag fått för mig att "äta nyttigt", kanske att jag bestämt mig för att de kommande 5 dagarna ska jag inte äta några dåliga kolhydrater, socker eller annat onödigt - men det är jag aldrig klarat ändå haha. Nu kanske ni tänker att det är vardag för er, men för mig som alltid ätit vad jag vill även mitt i veckorna så blir det mer ett tvång för mig vilket isåfall blir en ätstörning. Att planera in att jag inte ska äta godis förrän nästa helg tex är något som bara kan få mig att må dåligt, jag tycker nte det är värt att förbjuda mig från att äta något. En klyscha som verkligen stämmer är ju att livet är för kort, så därför tycker jag man ska äta exakt vad man vill exakt när man vill! Kanske inom rimliga gränser vad vet jag ;-) Jag tränar istället hårt, och då får man faktiskt äta vad man vill! Träna mycket = ät mer!

Gillar

Kommentarer

mammalideskold
mammalideskold,
Usch ja.. Vad lätt man kan hamna det så som du beskriver det, just med ätstörningar. Det är nog så många hamnat i det som har ätstörningar.. Usch.. Stackarna som fastnar i det och har svårt att komma ur det med.
nouw.com/mammalideskold
andiclausen
andiclausen,
Ja eller hur.. Man får sluta tänka så mkt o bara vara 😊
nouw.com/andiclausen
L
,
Du är en sån inspiration som verkligen äter balanserat och inte hetsar till lågkcal intag osv, underbar! Och himla fin <3
andiclausen
andiclausen,
Tack tack tack! <3 alltid kul att höra att någon inspireras! Kram!
nouw.com/andiclausen
sofiaphakdeeyut
sofiaphakdeeyut,
Älskar att du tänker positivt på mat! 😋
nouw.com/sofiaphakdeeyut
andiclausen
andiclausen,
Det enda rätta tänket! 😊
nouw.com/andiclausen
kqttis
kqttis,
Hej! Undrar hur du tar dina bilder och hur du redigerar dem? 😃 Du inspirerar mig så mycket!:)
nouw.com/kqttis