Att träna på semestern

Travel, Fitness

Tränar du något på semestern? :) Kul om du delar det isåfall :*
Hur ser ditt upplägg ut om du tränar på semestern?

Jag får nästan dagligen frågor om hur/vad jag tränar, och dom frågorna är inget undantag när jag är iväg på semester utan nästan fler då. Grejen är att jag aldrig bestämmer mig för att ”jag ska träna si och såhär mycket på denna semestern” utan jag packar alltid ner 1-2 träningsset och ett par löpskor och så får jag se vad jag känner för.

Jag tränar ju nästan varje dag vanligtvis för det är en rutin för mig som jag mår bra av, men när man är iväg på semester så är det inte alltid det finns tid över för det då man prioriterar att göra något annat, tex ta en extra drink på balkongen på kvällen eller sitta längre på frukosten. Ja ni fattar! Förr tog jag mig mer tiden att träna även på semester och det är ju så härligt, det är ju semester det med. Jag ogillar verkligen folk som säger ”men fy, man vill ju inte träna på sin semester! Semester är ju semester!” Så snackar bara folk som ser träning som något ont måste, som man känner sig tvingad att göra och då kan jag köpa lite att man tänker så men det är ju samtidigt synd att känna så inför träning, tycker jag.

I alla fall, nu dom två senaste resorna jag varit på (Dubai och Mallorca) så har jag inte tränat någonting, även fast jag trodde det från början och packade ner träningskläder. Jag hade helt enkelt inte lust. Skönt att kunna känna att man inte ”behöver” faktiskt.

Om jag däremot tränar på semestern så är det oftast morgonpromenader eller kortare löprundor på 5-6 kilometer som det brukar bli. Sen alla hotell man bokar har ju gym, så det är alltid skönt att veta att möjligheten finns där om man tex vaknar lite tidigt eller har för mycket energi över. Frukosten smakar ju verkligen dubbelt så gott efter att man kutat en runda på 6 km på morgonen, så är det bara! Och man njuter liiiite extra av det där glaset rosé på solstolen på eftermiddagen, vet inte varför men det är ju bara så tycker jag. Fast både frukosten och allt smarrigt vi drack nu på Mallorca var väldigt gott så kanske det inte går hand i hand alltid ;-)

Bara för att jag inte tränat på dom två senaste resorna jag varit på så betyder ju inte det att jag har supermånga träningstips när det kommer till semester-träning! Kan ju dela med mig av det i ett annat inlägg om ni vill?

Gillar

Kommentarer

hannaemmy
hannaemmy,
Så roligt att läsa om dina tankar kring träning på semestern!
själv får jag mycket mer motivation till träningen på semestern. Älskar verkligen variation och miljöombyte😍
kram
nouw.com/hannaemmy
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Älskar att träna på semestern! Allt från hotellens gym,vattengympa,löptur,om det finns pass på hotellen kör jag det med och härliga promenader på morgonen,underbart <3
nouw.com/juliavnmelin
sagaebbhagen
sagaebbhagen,
Så fina bilder! Vill också komma igång med träning, dela gärna med dig! <3 https://nouw.com/sagaebbhagen
nouw.com/sagaebbhagen
SaraFogelström
SaraFogelström,
Såå jäkla inspirerad jag blir!! Är sjölv i Grekland o tänkte ta morgonlöpning Imorgon bitti:))) checka gärna in min blogg fina du o följ min resa om du känner för det!! Kram😊🥰😍
nouw.com/sarafogelström