Detta fick mig att gråta...

Personal

På flyget hit så kollade jag på Blood Diamond, ni har väl sett den? Jag är verkligen ingen filmoman (eget ord?), men den filmen är ju given. Jag har själv missat en hel del "måste"-filmer, så det kanske är någon av er som missat Blood Diamond.

Iallafall, hade nästan glömt vilket budskap den filmen har. Det värsta tycker jag är alla scener med barnsoldaterna, får alltid tårar i ögonen. När man sitter hemma i sitt trygga hem med familj, vänner och släkt och dricker och äter gott och skrattar åt allt gott man har i livet - kan man verkligen inte ta in att det faktiskt finns barnsoldater på vår jord? På SAMMA jord jag lever på? Dom är som mig, fast i ett annat land? Och hur de lever med krig, fattigdom och svält. Overkligt.

Jag är dessvärre inte att jag är aktiv i något av det och har aldrig tänkt på den typen av volontärarbete osv, men jag är ändå medveten. Och om man blir så tagen av Blood Diamond, tänk känslorna som hade farit igenom ens kropp om man upplevt det själv?

Är det någon av er som gjort denna typ av volontärarbete? Tänk att faktiskt få göra något riktigt jävla bra! Sen den scenen när de leker journalister och alla barnen bara rusar fram och vill hänga, hur glad hade man inte blivit? Äh, nu babblar jag kanske iväg men jag fick helt enkelt en riktig tankställare idag, även fast jag sett den filmen några gånger innan. Ville helt enkelt bara tipsa er som missat den.

Försök att kolla på scenen efter 1:36 och 1:57 utan att gråta. Hon bredvid mig på planet frågade om jag var ok.

Gillar

Kommentarer