Dop för våra älskade tjejer <3

Pictures

Förra lördagen, den 18 juli, hade vi dop för våra tjejer i Raus Kyrka. Jag är både döpt och konfirmerad där, så för mig var det ju givet vilken kyrka vi skulle välja. Vi hade valt två psalmer, en tackbön som jag läste och en låt, vi ville ju inte ha för långt dop utan detta blev lagom, runt 30 minuter hela dopet. Hur gick det då? Det gick verkligen superbra! Tjejerna är inte skrikiga eller sura av sig så jag var absolut inte orolig, men jag hade ju förberett mig lite på att det säkert kan bli lite skrikfest bara för att dom alltid är snälla annars, att jag och Dennis får ta över tjejerna och gå runt lite osv men allt gick smärtfritt och vi behövde inte rycka ut haha. Dom båda bjöd på leenden och gjorde inte ett ljud ifrån sig förrän i slutet då då dom båda blev trötta. Dom ville ju absolut inte sova innan dopet, så istället somnade dom i våra famnar så fort jag och Dennis tog dom när dopet var slut. Aww <3 Jo, förutom att det var galet varmt så gick det superbra. Jag "slapp"ju hålla en bebis denna gång utan det gjorde våra Martin och Oliver, så för mig blev det egentligen inte varmt förrän efteråt när vi tog bilder. Då höll jag på att svimma haha.

Hur valde vi faddrar?

För mig har det alltid varit givet att min lillebror ska vara gudfar åt mitt första barn, eller mina barn som det blev nu haha. Sen valde vi även Dennis lillebrorsor, och alla tre är faddrar åt både Adele och Chloé. Känns jättebra med våra brorsor som faddrar och man ser på killarna att dom är stolta <3

Våra pömsiga tjejer efter ceremonin, haha så söta. Chloé kämpade med att hålla sina ögon öppna men efter denna bilden så gav hon upp och Adele strax efter <3 Tjejerna fick mellannamnet Martina, båda två. Jag heter det i mellannamn och det känns så fint att få dela det med dom.

Något jag fick massvis med frågor om var vart min klänning kommer ifrån, och trumvirvel... HM! Ibland behöver det inte vara svårare än så. Jag hade en önskan och ett måste - gärna i satin men måste vara lätt att amma i. Gillade verkligen färgen på den.

Lokalen, eller vart ni hade tänkte hänga, är ju väldigt viktig. Vi var där vi var på min babyshower, så det kändes verkligen roligt att få ha dopet där också. För oss var det viktigast att det fanns möjlighet att hänga utomhus, vi visste ju inget om vädret när vi planerade dopet men vi hoppades ju på fint väder så vi kunde vara utomhus och det blev som tur var en riktigt fin dag med både sol och värme. Det hade ju varit 14 grader och grått i typ 3 veckor och så denna lördag var det en riktig sommardag, snacka om flyt! Men det är ju viktigt att alla får gott om plats, speciellt nu i covid-tider, är det fint väder så är det ju bra det finns möjlighet att gå ut. Lokalen vi hade har trädäck så där hade vi ställt upp 8st mingelbord samt två "matgrupper" så där stod/satt majoriteten av gästerna, men även inomhus då. Vi var runt 40st där, för några av gamlingarna följde inte med efter kyrkan. Alldeles lagom blev det.

Vi bjöd på sushi som mat och det var väldigt uppskattat. Jag var lite sådär till det när det började närma sig för sushi är ju lite så antingen älskar man det eller så gillar man inte det och jag tyckte lite synd om där var någon som inte kunde äta det liksom, men alla sa bara hur gott det var. Och kul med sushi, inte så vanligt på dop kanske. Det var kul att det blev så bra och att vi körde på sushi, för jag och Denkan älskar sushi och äter det så himla mycket, och vi ville ju göra dopet till "vårt". Sushin och kockarna kom från Icha Mochi i Malmö, grymt god sushi!

Som på alla lite större fester, pynt och festdekor är ju så viktigt för känslan. Och det är så fint! Jag älskar pynt! Jag hade varit nere hos Partyland på Emporia och plockat ihop mina favoriter till dopet, och se bara så fint det blev. Massa olika ballonger, girlanger, bordsdekor i form av rosa nappar och bebisfötter, söta servetter och desserttallrikar. Fick så otroligt bra hjälp på Partyland så jag rekommenderar alla att åka dit om ni ha pynt till er fest. Mamma hade pysslat ihop massor av små snittbuketter som stod på alla bord, det blev så himla fint. Sen fixade jag lite extra med massa bilder på tjejerna som vi spred ut på alla olika bord.

Den obligatoriska tårtan på ett dop, eller tårtorna! Hur fina var dom inte? Min svärmor som kom med detta förslaget och det blev ju så bra. Hade önskat två olika tårtor i pastellfärger med deras namn, marängdecor och blommor som topping och se så fina dom blev! Man skulle ju varit lika pillig som Cake up by Sofia så man kunde göra såhär fina tårtor. Vi tog en med vaniljpannacotta och hallonkompott och en med oreomarängkräm och chokladganache.

Efter tårtan öppnade vi tillsammans alla presenter, med paus för amning en gång emellan haha. Även fast det tar ganska lång tid att öppna presenter så tycker jag att det ska man göra på sånna här tillställningar, många är ju nyfikna på vad man får och man har ju faktiskt roligt under tiden. Vi hade ingen önskelista men till dom som frågade vad vi önskade oss så försökte jag verkligen komma på något till tjejerna, roligare så ju.

Tips på doppresenter:

Jag själv älskar smycken, speciellt sådana som har en mening eller vad man ska säga. Jag använder tex smycken jag fick när jag döptes, var superliten osv så självklart ville jag att mina tjejer också ska ha sådana smycken. Jag hade önskat mig ett halsband med en guldbricka med deras namn ingraverat samt datum på baksidan, annars fick vi guldhjärtan, silverhjärtan, örhängen från Georg Jensen (smycken som jag själv också har).

Andra saker vi hade önskat oss och fick:

Gåstolar, flaggstänger med gravering, gåvagnar, böcker och det enda vi fick dubbletter av - födelsedagståg från Konges Slöjd. Hade önskat mig det av min lillebror så han hade ju köpt två stycken sådana, och sen såg vi snabbt att det låg fyra väldigt lika paket bredvid varandra haha. Gjorde ju dock inget utan vi har bytt det och ska köpa någon annan minnesgrej. Något jag inte hade önskat men kom på efteråt - smyckeskrin! Men fick en hel del pengar också så ska köpa varsitt fint smyckeskrin. Sen fick vi även gosedjur, filtar, ljusstakar, kläder. Tjejerna fick så otroligt fina (och många!) presenter, man blev helt rörd.

Annat att tänka på:

Gästbok! Wow vad glad jag är att jag ordnade en fin gästbok till tjejerna som alla gäster kunde skriva en hälsning i. Vi läste alla dagen efter och det var så fina hälsningar att vi blev helt rörda, mycket av det som står i den hade man ju aldrig fått "höra" annars om det inte var för gästboken :-) Tänker mig att den kommer plockas fram på deras 1 års kalas osv.

Ha någon som fotograferar! Jag är så glad och tacksam att vi hade någon som fotograferade till oss, skönt att slippa tänka på det själv och bara få njuta. Jag tog liksom inte en enda bild själv så hade inte någon fotat hade jag varit lite ledsen.

Ha hjälp! Vi tänkte inte på det från början utan tänkte mer "hur mycket disk och plock kan det bli med sushi och tårta?" men sen tog våra mammor tag i det och vi hade två underbara tjejer som hjälpte oss med allt, vi behövde inte göra något (förutom pyntet osv det gjorde vi dagen innan) utan dom förberedde lite innan vi kom då vi hade aptitretare, roddade med alla mingelbord som skulle ut, hällde upp champagne, fyllde på allas glas under kvällen, serverade sushin, skar upp tårta osvosv.

Sen till er som ska på dop till någon som står er nära, håll tal! Min pappa höll tal för oss och det är ju så fint <3

I det stora hela är vi SÅ nöjda med dopet, det kunde faktiskt inte blivit bättre tror jag. Många sa liknande efteråt "Dopet var så fint, men sen när vi kom till Hittarp så kändes det inte som ett vanligt dop som ofta kan vara rätt tråkigt, utan det kändes mer som en sommarfest!" och det var precis så vi ville ha det. Först ett traditionellt dop och sedan en sommarfest för att fira våra tjejer <3 Vet inte om jag skrev det ovan men vädret gör ju mycket på en sån här tillställning och det var nog pricken över i:et som gjorde vår dop så bra liksom.

Runt 1000 bilder blev tagna men tog bara ut några snabbt här till detta inlägg, hade blivit knäpp om jag skulle försöka välja ut vilka jag tyckte blev bäst, det får jag göra sen istället till familjealbumet ;-)

Gillar

Kommentarer

Stefan,
Tycker om att sitta i en kyrka vid ett dop eller bröllop. är en speciell känsla..
skönt att ni är nöjda med dopet
stadstak.se/
MariasVardag
MariasVardag,
Så fint 💖 har oxå gästböcker åt mina barn. Började på dopet och den äldsta har ni med sin student där i. Tyvärr tråkiga gäster då för bara en kopis till henne skrev då
nouw.com/mariasvardag
Kim,
Så vackra bilder ni fick av dopet. Inte alltid lätt att få bra ljus inne i en kyrka. Tycker dessutom att kyrkan påminner lite om Fulltofta kyrka.
www.kngel.se/
trix
trix,
Men åh vilka fina bilder! ��
nouw.com/trix
Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh så fint och vilken otroligt elegant klänning du hade på dig 😍😍😍
nouw.com/johannagrahn
Josefin
,
Vilket fantastiskt dop du ordnat för dina tjejer - så himla fint! 😍 Jag ska själv planera dop och undrar vilka två psalmer, vilken tackbön och vilken låt ni valde till dopet - hade varit kul med lite tips!