Välja färg i rummen

Interior, Renovering

Vi har pendlat lite fram och tillbaka vad vi vill ha för färger i rummen i den nya lägenheten. Vitt i alla rummen går fet-bort hos mig och jag är glad att jag lyckades övertala Denkan om det också till slut! Det är dock ett hav av färger och man vill gärna hitta rätt känsla i rätt färg.

Som ni kanske kan gissa när ni ser dessa färger så kommer sovrummet gå i denna färgskala. Det enda nervösa med det är att vårt sovrum är stort så det blir väldigt mycket färg, men lyckas vi pricka in rätt färg så kommer det bli coolt. Vi började med dessa färger, men tyckte ingen kändes rätt.

Till slut sorterade vi ner det till dessa färgerna genom uteslutningsmetoden haha. Av dessa var jag säker på vilken jag gillade mest, på papper. Sen vet man ju färgen inte blir likadan på väggen, med de olika solljusen etc. När jag tittar på det nu hittar jag 2-3 till färger jag verkligen gillar, så vi lär åka tillbaka idag.

Vi tog iallafall med en burk hem, vi tänkte ta fler men jag ville hoppas att denna var rätt och orkade inte fler att välja mellan just då haha. Som sagt, vi lär åka tillbaka idag och köpa nya prover. Denna färgen var dock superfin, men är inte alls säker på att det är den vi är ute efter då vi hela tiden sagt en dov färg. Vi målade lite igår så vi ska dit nu snart och kolla till det. Man kan ju inte se det när det är nymålat och glansigt. Sen ska dessutom den fula knottriga tapeten bort och det ska spacklas och donas, så färgen kommer bli annorlunda på så vis också. Arrrh, svårt.

Sen ska vi också hitta den perfekta gråa, inte för mörk men inte alldeles för ljus. Trodde inte det skulle vara SÅ svårt att bara hitta en fin grå nyans, men så fel man kan ha haha. Vi kollade först på dom till vänster men dom såg blåa ut när vi jämförde med andra färger, men dom till höger ser lila ut? Det blir till färgbutiken idag helt klart.

Gillar

Kommentarer

frökenolsson
frökenolsson,
Kolla in alcros "Skymning", den har vi i vårt sovrum.. hör av dig om du vill att jag ska skicka bilder ☺ kram!
nouw.com/frökenolsson