Folks negativitet under en graviditet

Gravid med tvillingar? Världens största grattis! Verkligen, det måste vara livets absolut största vinst. Säger någon något annat så är det för att dom inte fattar något haha. Det verkar svida rejält i vissa ögon dock, så var beredd på det och tappa inte bort dig själv i det. Det var tur för mig att jag var, och är, en positiv person så att folks inte så smarta kommentarer bara rann av mig. Oftast med ett skratt eller en kylig kommentar tillbaka - men man blir ju ändå lite förvånad också över folks negativitet.

Så är du gravid med tvillingar så förberedd er på någon av dessa kommentarer (jag har hört alla :P) från både främlingar, kollegor, vänner och kanske till och med släktingar:

- Min son var ju egentligen en tvilling, men den ena blödde ut ganska sent.

- Jag var så rädd att det var tvillingar, som tuuuur är så var det inte det!

- Men grattis!! Eller?

- Hur känns det? Det kommer ju bli skitjobbigt.

- Dom säger väl att majoriteten av tvillinggraviditeter inte slutförs? Inte för dig då ju men många andra?

- Du ska snittas va? Inte? Hur vågar du, tänk om den ena fastnar?

- Vad liten mage du har, man kan inte tro att där är två! Är ni säkra på att där är två? *hehe*

- Undra om det fortfarande är tvillingar, min dotter var ju gravid med tvillingar men andra gången dom var där så var det bara en kvar.

- Haha, ni kommer ha att göra!

- Ska du inte säga till att du vill ha kejsarsnitt istället? Så dom har koll på vad som händer?

- Tvillingar är ju sena i utvecklingen, eller ja det kanske är från barn till barn egentligen, men min killkompis tvillingar dom började inte gå förrän dom var 1,5 år och det sa dom var pga att dom var tvillingar.

- Oj, nu börjar du bli rejält stor! Hur ska detta sluta?

- Aha var du på gymmet? Duktigt! Hur är det nu, man får inte träna med tvillingar egentligen eller man ska vara väldigt försiktig eller hur är det nu?

- När är det dags? Man

- Mina tvillingar kom ju redan i vecka 31, vilket är vanligt, men dom var så små så man visste inte hur dom skulle klara sig.

Självklart får man pepp, positiva kommentar och historier också - men jag måste säga att människor är gladare i att berätta skräckhistorier. Inte bara när det gäller tvillinggraviditet utan graviditet överlag skulle jag säga, är det någon som håller med? Jag skulle själv aldrig få för mig att berätta något som var "läskigt" eller mindre kul med min graviditet om inte någon aktivt fråga om något specifikt, medan andra bara kläcker ur sig egna upplevelser och historier som man verkligen kan bli orolig över.

Som sagt så var jag som tur var resistent mot vad alla sa och skakade av mig det snabbt, men jag vet ju att inte alla är så och det är så onödigt att gå och vara orolig. Tiden mellan att jag gick ut med graviditeten till folk runt vecka 16 tror jag fram till RUL så gillade jag inte alls att höra "Vad liten mage du har!" eller "Hur kan två få plats där inne?" för det kunde få mig själv att undra - hade jag för liten mage för att ha två stycken friska bebisar där inne? För det var ju inte from RUL i vecka 20 som vi började gå en gång i månaden, efter det var man inte orolig för dom växte alltid på sig jämnt och lika. Men ni förstår kanske vad jag menar? Många vill inte höra hur stora dom är/hur stor magen är, men jag ville inte höra hur "liten" min mage var. Tji fick alla dock sen dom sista veckorna, haha.. då var jag INTE liten ;-)

Gillar

Kommentarer

nnathalies
nnathalies,
Men att folk ska lägga sig i!!! 😴 blev ju förbannad och trött av att bara läsa de första kommentarerna du fått.... tur att du är smartare än så ❤️
nouw.com/nnathalies
Karolina
,
Hej! Jag fick också höra massa av de kommentarerna du radade upp. Jag tänker att det är ren avundsjuka och i vissa fall rent av elakt. Jag mötte ändå mest positiva. Det konstigaste var när de var små och det var som att man blev kändis över en natt. Alla skulle komma fram och fråga allt från om jag kunde amma båda två till frågor om vikt och om vi gjort ivf..sen tyckte en del att våra tvillingar inte var äkta eftersom det är tvåäggs/kille och tjej och inte identiska..hursomhelst! Syskon eller inte..de är födda samma dag och ja vi har gjort dem och ja de är tvillingar oavsett 🤣 Det är det häftigaste vi upplevt! Alla borde ha en tvilling! Det är så mäktigt med relationen de har! High five!
Sara
,
Den igenkänningsfaktorn!! SPOT ON!
den värsta jag fick höra av en nära släkting var: "oj, Fick jag tvillingar skulle jag göra abort!!" eller "tvillingar, kul! men jag har hört att mång går in i väggen, lycka till!"
Min man brukade svara "vilke tur att det är vi som går tvillingar då och inte du/ni." det brukade funka 😂
Michaela Wåhlander
,
Nu har inte jag tvillingar men två pojkar födda -17 och -20 och båda vägde 5kg vardera vid förlossningen. och herregud så mycket kommenterande kring min mage, förlossning, amning osv. 🤦🏼‍♀️
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
Så så tråkigt att man ska behöva få ta emot negativa kommentarer om graviditeter... som är en så fin upplevelse
nouw.com/majanilssonlundstrom
Josefin
,

Tycker inte du att många tvillingmammor skryter om att dem har tvillingar? Kastar det i andras ansikten att åh vad grym jag är åh är så stark å lyllos mig som får 2?

V
,

Jag har tvillingar och jag har aldrig kastat i någons ansikte att jag har tvillingar. Ofta brukar jag säga att det är minst lika jobbigt med 1 barn som med två. Sen finns det barn med speciella behov som behöver extra uppmärksamhet, skulle då aldrig påstå att det är jobbigare för mig med två än för den mamman med det barnet.

V
,

Åh vad jag känner igen mig i dom kommentarena. Jag själv har tvillingar på 11 månader, och när jag var gravid så fick jag otroligt mycket uppmärksamhet, nästan så att det blev jobbigt. Just det där med att folk kände någon som har varit gravid med tvillingar men sen förlorat den ena, det var det värsta jag fick höra, det satte sån skräck i mig. Satt och googelade hela nätterna för att ta reda på hur vanligt det var. Folk tar ingen hänsyn till vad en mamma får gå igenom under en graviditet. Inte nog med att man är själv orolig/nervös så ska folk skrämma upp en också. Hur mycket folk än försöker skrämma oss så är vi otroligt grymma som har fött två friska barn samtidigt❤️

All lycka till dig dina fina flickor😘