Första dagen i Monaco

Travel, Mina dagar

Förra fredagen åkte ju jag och Denkan till Monaco! Vi lämnade Köpenhamn i regn och rusk och landade i Nice till blå himmel och värmande sol. Underbart var bara förnamnet sådär i slutet på november!

Från Nice till Monaco kan man antingen åka taxi i ca en timme eller så kan man åka helikopter i ca 8 minuter. Alla gånger Denkan varit där har han åkt helikopter, och för mig som aldrig tidigare åkt helikopter så var ju det det enda alternativet! En riktigt härlig flygtur fick vi.

Vi checkade in på hotellet och tog oss sedan ut i det härliga vädret. Otroligt vackert i Monaco, så rent, fräscht och nytt liksom. Det märks ju att det är ett av världens rikaste länder. Här är casinot i Monte Carlo, precis vid vårt hotell nästan. Vackert!

Vädret! Ja, vi njöt. Vi åkte ju inte dit för solen precis men förra året Dennis var där så satt dom i t-shirt på uteserveringarna och pt lunch, så man hade ju en liten förhoppning om liknande väder.

Magarna började kurra så vi tog oss till något italienskt ställe för en riktigt god pasta och en liks god pizza! Och jag fika äta lunch i t-shirt, på en uteservering - nöjd! ;-) Till och med så varmt i solen så vi fick sitta i skuggan, haha så typiskt svenskar?

Till efterrätt tog vi varsin glass. Kändes som det var sommar för en stund. Eller typ början på sommaren, lite vår och man är sådär härligt pirrig.

Denkan visade mig runt och jag blev verkligen positivt överraskad. Visste ju att Monaco skulle vara nice, men jag gillade det verkligen! Så underbart att få strosa runt där med min älskling, och dom som knoddarna i magen.

På kvällen hade Denkan bokat bord på Song Qi, en thairestaurang också väldigt nära vårt hotell. Monaco är ju inte precis stort så det är ju nära till det mesta, men gångavstånd är ju VÄLDIGT nära och skönt! Vi tog in lite olika rätter som vi delade på, mums mums.

Här var preggot mätt och det spände lite överallt haha. Såg fram emot att komma tillbaka till hotellet, ta ett bad och sen krypa ner i den puffiga sängen och kolla några avsnitt vänner. Mycket bra första dag!

Gillar

Kommentarer