Frågor och svar om Dubai

Travel, Frågor och svar

Hej, hur mycket kostar det att äta lunch och middag i Dubai? Är allt så dyrt som man hör? - Hej :) Ja allt är så dyrt som du har hört. Man kan nog i genomsnitt tänka att all mat är trippel så dyrt som hemma i Sverige, om inte mer. Vill du ha någon typ av alkohol till maten får du vara beredd att betala ännu mer då vin/drinkar är väldigt dyrt i Dubai. Vi åt dock nästintill bara på de finare restaurangerna som var kända för något speciellt, men vår billigaste lunch var nog på ShakeShack där det båda gångerna kostade runt 170AED, vilket är ca 420kr. Men sen finns det väl säkert billigare alternativ.

Har hört att det ska vara billigare med shoppingen där, stämmer det? - Hade faktiskt också hört det (eller bara hoppats), så jag fick en liten chock när jag insåg att allt var 20-30% dyrare i Dubai. Jag hade lite på min shoppinglista men hoppade några grejer för det kändes så dumt att betala överpris för saker jag kunde hitta i Köpenhamn eller Stockholm, men det blev ändå lite shopping!

Hur länge ska ni egentligen vara där? Känns som ni varit där hur länge om helst! :D - Hehe, ja känns faktiskt som vi varit iväg riktigt länge men vi är hemma nu! Var borta i 12 dagar.

Inne i Dsquared i Dubai Mall

Kan du inte lägga upp vad du shoppat? :) - Jo det kommer upp en del inom kort!

Vilket flygbolag flög ni med? - Emirates, vi gillade verkligen att flyga med dom!

Inne på Mall of the Emirates

Hej! Besökte du båda stora shoppingcenter? Isåfall, Vilket shoppingcenter gillade du bäst? 😊:) - Hej :) Ja vi besökte båda mallsen säkert 2 gånger vardera, de är så fina! Vi gillade Mall of the Emirates bäst tror jag för där var inte riktigt lika mycket folk som på Dubai Mall, där inne var det så mycket folk. Mall of the Emirates ligger lite för sig själv medan Dubai Mall ligger precis bredvid Burj Khalifa och vattenspelen, så kanske därför det är lite mer folk där.

Är Dubai stort?:) - Vet inte om det är "stort" men det var iallafall större än vad jag trodde. Jag trodde i princip att allt hängde ihop, marinan, downtown, Burj Khalifa osv men det var mer uppdelat liksom.

Ser så härligt ut, fina bilder! Något speciellt man ska tänka på när man åker till Dubai? - Det var mega härligt! En sak man kanske ska tänka på är att man kommer att åka taxi/uber överallt, hela tiden haha. Vi åkte bara taxi från flygplatsen när vi landat annars åkte vi alltid uber vilket var så smidigt (men man måste ju ha mobildata på eller wifi). Vi bodde ändå centralt men man åker runt överallt ändå. Det är ju billigare med taxi osv där också, det enda som är billigare hehe.

Gillar

Kommentarer