Frågor och svar om vår Marbellaresa

Travel, Frågor och svar

Sååå ja, äntligen svar på frågestunden om Marbella! Haha, detta skulle ju komma upp i januari hade jag tänkt men det var så många frågor att jag hade inte tid att gå igenom dom direkt och sen glömdes det bort. Det blev som sagt så himla många frågor, många ganska lika så jag har samlat ihop dom såhär så det inte blir en massa upprepning.

Hur länge planerar ni att vara borta?

Svar: Vi hade planerat att vara borta i ca 2 månader.

Är ni båda föräldralediga under tiden ni är där?

Svar: Ja det var vi, så skönt och mysigt :-)

Vad behöver man göra (corona test) för att få resa utomlands och vad kostar allt? Vill också resa men känns mest bara jobbigt med allt man måste göra och enorma extra kostnader!

Svar: Ja det gäller att vara påläst innan man reser för det är några saker som ska göras för att komma iväg/komma in i det land man reser till. Jag reserverar mig för att jag INTE vet allt 100% samt att reglerna ändras ofta så ska du resa så läs på noga själv. Men då när vi åkte ner så behövde man göra PCR-test högst 72 timmar innan, det kostade ca 1600kr + en hälsodeklaration som man fick som en qr kod. Hem så behövde vi ta ett anti gen-test på en vårdcentral i Marbella, kostade mellan 60-90 euro beroende på var man tog det. Det var ju för att Danmark införde att det behövdes för att komma in i landet och vi flög till Kastrup, dom överraskade även oss med att återigen testa oss på flygplatsen direkt när vi landat. Sen tog jag ett test några dagar innan dess då jag hade konstiga smaker i munnen när jag åt haha, men det var ju då negativt. Sen tog vi även test här hemma när vi hade varit hemma några dagar, dom testen kostar inte så mycket. Priserna är per person så det blir ju några extra kostnader man får räkna med om man åker utomlands, eller till Spanien i detta fall.

Hur hittade ni boendet?

Svar: Det var Denkan som hittade det, finns ju massa bra företag som hyr ut lägenheter där nere.

Hur stängt är det där nere nu?

Svar: Allt var öppet förutom under 2 veckor då det var en typ av lockdown, man fick vara ute hur mycket man ville men affärer, fik, restauranger osv var stängda förutom för take away. Så det var som Sverige förutom dom veckorna, så vi hade ändå lite tur att det inte blev "riktig" lockdown med tanke på att vi var utomhus så himla mycket.

Hur bor ni i Marbella, har ni hyrt eller har ni någon bostad där?

Svar: Vi hyrde boende.

Hur gjorde ni med sovplats/säng för tjejerna, matstolar, leksaker och annat?

Svar: Jag hade tänkt innan att Adele och Chloé skulle få sova på madrasser på golvet. Vi hade ett extra rum i boendet vi hyrde med två sängar, så dom hade jag tänkt lägga på golvet och så skulle dom sova där i vårt rum. Det gick så bra och dom sov så bra på det sättet. Om inte det hade funkat så sa vi att vi såklart hade köpt någon typ av bebissäng till dom :-) Matstolar sa vi till att vi behövde så det gissar jag att vi hyrde och betalade för också haha. Leksaker hade vi både med oss och lite hemifrån och så köpte vi massa nytt där nere.

Hur var det att flyga med två små? Vi flög med en tiomånaders en gång och jag hade panik inför det så blir impad av tanken att folk flyger med två små!

Svar: Haha, jag var lite nervös innan men det hade jag inte behövt vara då Adele och Chloé var så himla duktiga och snälla. Men såklart är det tufft på så sätt att man aldrig har båda händerna fria och kan hjälpa varandra som man kanske hade kunnat med en liten, vi hade ju hela tiden antingen varsin bebis eller så fick jag hålla båda när Denkan hämtade väskor osv. Som grädden på moset hade vi 4 stora resväskor, vagnen samt handbagage så vi var ganska trötta när vi gick och la oss på kvällarna efter dom två resdagarna haha. Jag måste dock säga att vi är ett grymt team så vi klarade allting galant och hade roligt på vägen.

Varför resa när det går en pandemi och onödiga resor ska undvikas?

Svar: Förstod ju att denna fråga skulle komma och jag tycker väl inte att där finns något speciellt jag kan säga som inte låter fel. Men det var ju helt enkelt för att vi kände att detta var något vi ville göra, tjejernas första år kommer aldrig tillbaka och vi vill försöka skapa så många härliga minnen det bara går. Vi, eller framförallt jag, velade mycket ifall vi skulle åka pga läget men vi kom fram till att det kändes säkert att åka då alla på planet ner var testade samt att vi nere i Spanien inte skulle hänga inne på restauranger, umgås med folk osv. samt att vi testade oss 3 (!!) olika gånger när vi åkte hem. Jag köper att vissa tycker att det är onödigt att resa, där är ju saker jag anser vara mindre bra att göra i dessa tider också så vi alla tycker olika.

Hur är Coronaläget där, restauranger, butiker osv?

Svar: Allt var öppet som vanligt förutom 2 veckor.

Vad gör ni där nere, bara semester?

Svar: Bara semester.

Hur många grader är det?

Svar: Vi hade så himla bra väder! Runt 18-20 grader dom flesta dagarna, några dagar regnade det och var 16 grader och några dagar var det 24 grader. Vi läste någonstans att det hade varit den varmaste januari på typ 60 år eller vad det var haha.

Hur fungerar det med läkarbesök där för dom små?

Svar: Vi pratade ju mycket med vår BVC innan vi åkte och hon sa bl a att det inte behövdes något läkarbesök för dom små gällande vikt etc. där nere på dom två månaderna, om det var det du tänkte på.

Vilken typ av boende har ni?

Svar: Jag tror att det vi hade räknats som en lägenhet, men kändes också som ett litet radhus. Vi hade 2 sovrum, 2 badrum, vardags/matrum, kök och terass på framsida och baksida så både morgon och kvällssol vilket var härligt! Det var ett gated community och det var så himla välskött och vi kände oss supertrygga där. Rekommenderar bara att bo i gated community i Marbella.

Var ni tvungna att göra PCR-test inför resan och vart gjorde ni det?

Svar: Ja! Vi gjorde det på Väla. Man kan göra det på olika ställen men Väla var det enda stället vi kunde göra det på för att matcha vårt flyg, det får ju inte vara mer än 72h gammalt och det var lite röda dagar osv runt dom dagarna vi behövde ta testet.

Vad kostar boendet?

Svar: Boendena där nere kostar så himla olika, så det är bara att kika runt på vad det som du önskar ligger på i pris. Man kan ju tänka på att det blir "billigare" ju längre period som man hyr.

Hur fick ni med er allt?

Svar: Haha bra fråga! 4 stora resväskor, 2 handbagage, dubbelvagnen - så en del packning.

Hur kunde ni veta vilket boende som skulle passa er?

Svar: Vi har varit där nere mycket så vi visste i vilket område vi ville bo i, och utifrån det så kollade vi på lite olika boende och hittade snabbt något som kändes bra för oss alla fyra. Lättast att utgå från det ju.

Hur motiverar ni att resa under pandemin när folk frågar, gissar du får många frågor angående det? Jag vill så gärna också resa!

Svar: Mååååånga reser och jag anser inte att det är fel, men jag vill ändå inte motivera folk till att resa.

Gillar

Kommentarer

Jill,

Varför ska du välja eteriska oljor?
Eteriska oljor är en del av aroma terapi.

Man använde sig utav växtbaserade produkter långt innan läkemedelsindustrin började tillverka konstgjord medicin, medans vi i själva verket alltid har haft medicin utanför ytterdörren.

Problem med ångest? Problem med sömnproblem? Problem med tråkig hy?
Trött på produkter som förstör våran miljö? Du kan även använda eteriska oljor i matlagning samt bakning.

Eteriska oljor för barn samt djur finns.

Jag hjälper dig att finna det du behöver 😊

Välkommen att se vad eteriska oljor kan göra för dig.

https://nouw.com/zheeva/varfor-eteriska-oljor---aroma-terapi-37812712

nouw.com/zheeva/varfor-eteriska-oljor---ar