Gravid Vecka 19

Graviditet

Vecka 19 (18+4)
150 Dagar kvar
Min vikt: +6kg

Bebisarnas utveckling: Det känns lite som att dom har växt en del den senaste veckan, för jag har känt dom båda (tror jag ju..) varje dag. Det är inga synliga buffar, men ack så självklara att det är dom som rör sig <3 Det står olika i alla appar, så jag utgår från 1177 här. Dom är nu 22cm långa och väger runt 280 gram, kan det ens stämma? Känns ju superstort haha! Dom har i alla fall nu fått små tunna hårstrån över deras kroppar som skyddar den känsliga huden och kommer att falla av tills dom föds. Gulligt!

Min status: Måste ha varit min piggaste vecka hittills i graviditeten, kommer det kanske vända lite nu? Eller så är det bara all underbar feedback och fina sms och meddelande som har gett mig extra energi. Jag försöker glida med på den vågen i alla fall! Med energin kommer även mitt träningssug lite, så har varit på gymmet en gång denna vecka och fick till ett skönt pass. Jag har bara tränat några fåtal gånger sedan juli, ska skriva mer om det i annat inlägg, men jag ska försöka få in det mer som en rutin nu. Men att träna 06 finns inte just nu när jag är uppe 1-2 ggr/natt och så ogillar jag att träna vid 16 när halva stan är där.. Får bita ihop helt enkelt. Alla säger också att magen har växt ordentligt senaste veckan, något jag själv alltid har svårt att se tills jag ber Denkan ta några bilder på mig.. Japp den har absolut växt sedan förra veckan!

Tankar: Snart halvvägs! Jag kommer ju utgå från 40 veckor men tror inte man går längre än 38 veckor med tvillingar, så egentligen är jag ju halvvägs nu! Herregud, så himla galet. Nu är det bara några dagar kvar till RUL, så nu har det börjat dyka upp tankar inför det såklart. Har dom växt i rätt takt? Är dom lika stora? Men framförallt så känns det pirrigt, det ska bli så himla roligt och mysigt att få ligga där och kolla på dom. Har inte längtat innan för det har känts så långt bort, men nu är det så nära så nu får man längta.

Övrigt: Man kan ju lugnt säga att jag är ny på det här med graviduppdatering, så vad jag vill ha med/vad man "borde" ha med har jag ju inte riktig koll på, men dessa rubriker är nog dom jag kommer gå efter. Har övrigt istället för tex cravings som jag sett folk har, jag tror helt enkelt inte på såkallade gravidcravings då jag själv inte haft några speciella. Eller inte något värre än när jag var icke gravid, haha. Tror mest det är ursäkter till att få äta vissa saker, kanske någon är beredd att hålla med? Oavsett, så i övrigt kan allt från veckans matvanor till träningssnack till hur många gånger jag varit uppe och ätit på nätterna eller vad som, hamna. Lämnar denna rubrik tom denna veckan, förutom alla rader här ovan haha!

Gillar

Kommentarer

aaphoto
aaphoto,
Vilken fin bebis kula du har 😃
nouw.com/aaphoto
N.
,
Grattis! 😊 hade inte heller några direkta cravings men ibland kom det från ingenstans, som när jag blev TOKSUGEN på makrill med vitt bröd (hade inte ätit det på typ 25 år). Höll i sig en vecka och sen har jag inte varit sugen alls på det (har tom 2 burkar kvar i skåpet och min bebis är 7 mån idag). Så tror nog man kan få cravings.. men alla kanske inte får lika mycket eller inte alls, haha, alla är ju så himla olika.