Gravid vecka 20

Graviditet

Vecka 20 (19+4)
142 dagar kvar
Min vikt:
+8kg

Bebisarnas utveckling: Nu känner jag dom flera gånger om dagen och det är så mysigt, man känner sig aldrig ensam. Jag har mina små bästisar med mig hela tiden. Dom är ca 24 långa och väger ungefär 350g. Jag undrar hur mycket moderkakorna väger nu? Någon som vet? I alla fall så står det nu att dom börjar utforma sitt egna lilla sovschema så jag gissar att det är nu dom kanske kommer börja härja som mest på kvällarna/nätterna? Än så länge är det inte så, men på morgnarna brukar det vara party i magen. DET är vad jag kallar en bra start på dagen. Det står att dom kan göra mer ”avancerade” rörelser, tex bakåtkullerbytta och det kan nog stämma, ibland kittlar det till haha.

Min status: Har jag ens någonsin mått såhär bra? Haha, jag mår verkligen SÅ bra nu! Tröttheten är inte lika påtaglig längre, älskar dock fortfarande vilan på eftermiddagen/tidig kväll så när jag ej har planer kommer jag fortsätta att unna mig den. Har sedan jag fick veta det var två i magen verkligen varit noga med att vila ordentligt och känna efter i kroppen, så den filosofin kör jag med graviditeten ut. Barnmorskan som gjorde RUL (vi gör ultraljud på sjukhuset och sen har vi ”vår” barnmorska på en privat klinik) gav mig till och med komplimanger och sa ”Jag måste säga att du ser verkligen pigg ut, det strålar om dig!” Trodde först hon skojade för ibland känner jag ju mig supertrött, men det var fint sagt!

Tankar: Jag har aldrig haft problem med vikten så det är inget som jag tänkt på eller mått dåligt över, så det vill jag bara börja med att säga. Nu när jag vägde mig för någon dag sedan och tänkte ”Shit 8kg! Vart har dom satt sig? Jag känner mig inte 8kg tyngre?” så började jag undra hur mycket jag faktiskt kommer att gå upp. I början gick det i ganska långsam takt och det märktes inte så mycket på vågen, men nu senaste 2-3 veckorna har det gått stadigt uppåt, haha.

Övrigt: Det bästa denna veckan var i tisdags när Denkan fick känna deras små rörelser utanpå magen <3 Så efterlängtat från hans sida vet jag, även min. Inte bara en eller två gånger utan flera gånger. Jag blev så galet glad, jag vill ju verkligen att han ska känna sig involverad. Man är ju så ensam om att känna rörelserna i början och sen kan det vara svårt att ”matcha in” så att utomstående ska känna exakt när dom rör på sig, men nu så. Sen var vi på RUL i onsdags och fick äntligen kika på dom igen. Två vildingar som ligger där inne och barnmorskan bara skrattade, hon var nog ganska trött på dom sen när vi var klara haha. På tal om att dom kan göra bakåtkullerbytta osv, så låg tvillingen längst ner upp och ner i början. Visste inte ens dom kunde det, en riktigt rolig liten filur haha. Men annars så hade hon inget att anmärka på och hon sa det var två friska och fina bebisar i magen <3 så himla häftigt att ligga där och se när dom går igenom hjärta, blodflöde, hjärna, njurar, fingrar osv osv. Fantastiskt!

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
jonssonida
jonssonida,
mammalideskold
mammalideskold,
Jag har följt din blogg länge. Men inte kommit in på min blogg under en tid. Nu äntligen, och ser att du blivit gravid och med tvillingar. Enormt stort grattis! 👶👶🥰🥰🥰🧸
nouw.com/mammalideskold
johannakjell
johannakjell,
så häftigt, och spännade med tvillingar! 😆 jag har pseudotvillingar här hemma, ett år mellan mina tjejer 😍
nouw.com/johannakjell