Gravid vecka 21

Graviditet

Vecka 21 (20+4)
135 dagar kvar
Min vikt: + 9kg

Bebisarnas utveckling: Nu ska alla organ vara bildade, och dessa såg vi ju på rul förra veckan, dock är dom ju inte mogna och redo att fungera än.  Nu ska dom i alla fall vara ca 26cm långa och väga omkring 400g, och dom reagerar även nu på både ljud och ljus utifrån. Våra små knoddar! Nu ökar dom ganska mycket varje vecka vilket också betyder att jag troligen kommer känna dom tydligare och tydligare gissar jag. Kärleken man känner för dom när dom buffar på inifrån går inte att sätta ord på.

Min status: Jag mår bra men nu börjar jag nog känna mig gravid, eller i alla fall denna veckan har jag gjort det. Haft känningar i ländryggen och bäckenet (tror jag?) från och till denna veckan, men det är väl bara att vänja sig. Det är inget som håller i sig konstant så än så länge absolut inget att klaga på!

Tankar: Halvvägs! Mer än halvvägs, 51,8% avklarat står det i apparna nu och det är ju helt galet. Vart tog tiden vägen? Känns ju dumt att tänka ”Stoppa tiden lite!” men vissa dagar känner jag nästan så haha, vill bara hinna njuta ordentligt också av att vara gravid. Även fast jag gör det så blickar man tillbaka och bara känner att tiden rusar förbi en. Jag vet inte om det kanske är för att det börjar kännas lite mer verkligt nu och att jag på så sätt tänker lite såhär? Nu är det liksom november, händer massa kul denna månaden. Sen är det december och där är varje helg fullbokade, sen är det nyår och då börjar ju nedräkningen på riktigt kan man säga. Jag, vi, längtar ju ihjäl oss till mars nu och vill bara träffa dom, men ni fattar nog vad jag menar. Eller så gör ni verkligen inte det haha. Man känner antagligen bara såhär så länge man får må bra haha!

Övrigt: Varit sugen på att träna denna veckan men så har jag varit förkyld och lite hostig sedan förra helgen också så det har inte blivit någon träning. Lite typiskt när jag hade två sköna träningspass förra veckan och såg fram emot samma + simning denna, men jag satsar på det nästa vecka istället om hostan vill ge med sig. Simning vill jag verkligen få in som veckorutin, känns som det är dags nu.

Gillar

Kommentarer