Gravid vecka 22

Graviditet

Vecka 22 (21+5)
127 dagar kvar
Min vikt: + 9,5kg

Bebisarnas utveckling: Dom små knoddarna är nu ca 27 cm långa och väger runt 450 gram, snart är dom 1 kg tillsammans! Så ganska långa men väldigt smala, men vikten är ju det som ökar allra mest i slutet. Känner dom flera gånger varje dag och tycker även att det varit väldigt uppenbart denna vecka att dom har vaknat så fort jag satt mig eller lagt mig ner, och sen vaggas dom nog till sömns när jag går. Det står i appen att syftet med deras rörelser är att öva motoriska färdigheter och koordination, och jag antar att det lär bli en hel del rörelse med två stycken där inne haha. Dom hade flyttat på sig på 6 dagar från att ligga som en våningssäng där den nedersta låg långt till höger, till att den nedersta sedan låg långt till vänster och den översta hade glidit ner och lagt sig snett ovanför till höger. Och det kan jag tyda nu när dom rör sig, var dom ligger. Idag tex känner jag att den översta ligger snett nedanför navel till vänster och den nedersta långt nere till höger, precis som rul för två veckor sen.

Min status: Haft en pigg och härlig vecka måste jag säga! 2 bra träningspass är avklarade, och mycket möjligt jag pallar med ett till innan denna gravidvecka är slut. Det är dock nu väldigt påtagligt att jag inte liksom hoppar upp ur sängen eller soffan, utan att först lägga mig på sidan och sen ta sig upp har nu blivit standard, haha! Då känner man sig lite som en säl. Dock så känner jag mig inte tung, vilket är skönt. Som jag nämnde ovan att dom nu nästan väger 1 kg tillsammans, motsvarar väl ca vecka 27/28 tror jag när det är en bebis i magen. Så jag gissar att det är from nu det verkligen kommer börja kännas att man har två där inne, men vi väntar och ser hur länge det känns enkelt och glatt!

Tankar: Mindre än 20 dagar till nästa ultraljud, tjoho! I början var det att se en ny vecka i gravidappen som var det roliga varje vecka, nu är ultraljuden verkligen det man ser fram emot. Känns lyxigt att vi kommer ha ett var fjärde vecka, och sedan varannan vecka efter vecka 30. Så länge ultraljuden bara är positiva så kommer man ju se framemot dom!

Övrigt: Försökt fokusera lite mer på vad jag stoppar i mig denna veckan. Bytt ut snabbmakaronerna till fiberpasta, bytt ut dom vita rostmackorna till fullkornsbröd, ätit mer ägg istället för yoghurt, försökt ta en sallad istället för att äta max två dagar i rad, ätit minst två frukter om dagen samt druckit ännu mera oboy! Detta har jag ju såklart inte gjort för MIG, det förstår ju ni också, utan det bara slog mig att jag måste ju äta mer nyttigt för bebisarna. Dom behöver fiber, fullkorn, alla olika vitaminer osv! Jag äter ju bra, men blir ju tex mycket max och även mc Donalds helt plötsligt haha, men om man tex ska äta pasta kan man ju lika gärna ta fullkorn/fiber-pasta istället för vanlig, när man är gravid i alla fall.

Gillar

Kommentarer

jenniferdahlgren
jenniferdahlgren,
Åh vad fin du är! Själv går jag in i vecka 26 nu på torsdag. Man längtar så sjukt mycket till den lille ska komma ut😍
nouw.com/jenniferdahlgren