Gravid vecka 25

Graviditet

Vecka 25 (25+1 idag)
103 dagar kvar
Min vikt: + 11,5kg

Bebisarnas utveckling: Vi har precis glidit in i en ny gravidvecka då jag inte haft tid att skriva detta, men jag vill inte vara utan dom så hellre att det kom lite sent denna vecka än inte alls. Så förra veckan blir det då, så var vi på vårt första tillväxtultraljud som man gör i vecka 24+ och vi fick där veta hur mycket våra små trollungar väger på ett ungefär. Dom båda låg då med huvudet neråt (för en månad sedan låg dom som i en våningssäng) där den ena ligger lite snett nedanför den andra. Så den längst ner vägde 735gram (+5% över kurvan) och den övre 679gram (-2,9% under kurvan). Dom är ca 33 cm långa och reagerar nu på varandra rörelser, och man ska nu känna deras rörelser varje dag. Tacksamt nog har jag gjort det i många veckor redan, men nu är det ju såklart på en helt annan nivå.

Min status: Mår bra! Varje vecka jag får känna mig som mig själv är jag glad över. Tröttheten har kommit tillbaka lite denna veckan kanske, eller så är det för att jag har varit igång mer, säkerligen det sistnämnda. Denna veckan har jag även känt av tyngden på magen lite mer. Tex så känner jag nu när jag hänger över handfatet för att tvätta av mitt ansikte, att jag blir trött i ryggen efteråt. Tog någon dag innan jag fattade att det såklart är magen som tynger när jag lutar mig fram så haha. Så nu ser jag det som ett litet träningspass att tvätta ansiktet ;-)

Tankar: Efter ultraljudet var vi så stolta haha! Våra stora små bebisar <3 Jag var så nyfiken på vad dom skulle väga och jag hoppades så att dom inte skulle ligga på runt -20% något som jag sett att många twins gör redan så tidigt. Jag har inte varit orolig men såklart har tanken om att den ena ska väga betydligt mindre än den andra slagit mig, kanske något som hör till när man har fler än en i magen. Men som sagt, vad som är väldigt skönt är att jag går runt och är orolig. Man får någonstans lita på processen, mer kan jag ju ändå inte göra. Vår läkare säger ju att dom kommer ligga på minus i fortsättningen, det är vad tvillingar gör, men att dom hänger med i början är helt klart bra! Längtar redan tills nästa TUL.

Övrigt: Hade inte tränat på ett bra tag men förra veckan fick jag till två riktigt bra träningspass så det kändes verkligen skönt efteråt! Sen åkte vi iväg på resa så då ville jag vila kroppen lite inför det, för det blir ju alltid lite mer promenad när man är iväg än om man är hemma. Var lite orolig att jag skulle få känningar när jag var iväg då Monaco innehåller mycket backar och trappor, och så vet man aldrig hur gravidkroppen gillar hotellsängarna, men jag har inte känt ett dugg! Så om jag var en glad och pigg preggotjej innan jag åkte, så var det ingenting jämfört med när vi var i Monaco!

Gillar