Gravid vecka 26

Graviditet

Vecka 26 (25+6)
98 dagar kvar
Min vikt: + 13kg

Bebisarnas utveckling: Dom tre senaste veckorna har jag känt lite såhär ”när sover dom?!!” för dom rör sig verkligen så himla mycket där inne i magen. Finns inget som är så mysigt som att känna dom härja runt där inne, även fast man knappt förstår vad det är för något som rör sig när man kollar på magen. Tänka sig att det är våra små vildingar som är runt 35cm långa och väger någonstans mellan 800-900gram. Nu utvecklas lungorna och dom övar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Häftigt!

Min status: Prima! Fast känner mig lite trött. Först var det Monaco (och lite Frankrike!) i några dagar, sen har det varit både en och två julskyltningar där man både går och står i flera timmar. Mysigt, men jag har varit helt slut efteråt. Nu blir det lugna dagar så jag får vila upp mig igen. Barnmorskan mätte magen (livmodern) på mig i början av veckan och mitt sf-mått var 27-28 cm, vilket motsvarade runt vecka 28 med en enling. Om man tänker viktmässigt på bebisarna så är jag ju i vecka 31, så det är väl bara att vänta på att magen också kommer sticka iväg haha.

Tankar: Sa till Denkan i början på veckan ”tänk, om några dagar är det mindre än 100dagar kvar!!!” och då kontrade han med ”är det räknat på 40 eller 38 veckor?” och då slog det mig att vi redan var nere på tvåsiffrigt för någon vecka sedan. Tiden går så galet fort!! När vi var på TUL förra veckan sa läkaren att vi kunde ställa in oss på början av mars som sista dag om dom inte kommit innan dess, och då pirrade det till. Det är mindre än 3 månader dit. 3 månader, vad är det ens?

Övrigt: När vi var hos barnmorskan i tisdags så gissade vi att översta tvillingen vänt sig och ligger med huvudet uppåt, för det lilla huvudet fick jag känna på när vi var där!! Herregud, både läskigt och alldeles underbart. Sen fick jag även känna på den understas lilla huvud som låg precis nedanför troskanten. Denkan som blir arg bara jag eller mamma buffar på magen blev tosig på barnmorskan så som hon kände och höll på haha. Sen i torsdags tyckte jag inte att jag kände ena tvillingen och vi gjorde då ett ultraljud som visade att dom båda lagt sig på tvären och ligger, som läkaren sa, ”likt två skogaholmslimpor i en våningssäng” haha. Dom små huvudena åt vänster och fossingarna åt höger, så inte så konstigt jag bara kände på höger sida från en dag till en annan. Så nu har dom legat med båda huvudena neråt 26/11, den ena med huvud ner och den andra med huvud uppåt 3/12 och sen båda vågrätt åt vänster 5/12. Börjar bli spännande att se hur detta slutar, haha.

Gillar

Kommentarer

Frida,
Vilken vacker bild på dig! Spännande att du väntar tvillingar 😊
fridachristina.com
andiclausen
andiclausen,
Tack så mycket! 🥰🥰🙏🏼 Ja det är verkligen speciellt!
nouw.com/andiclausen
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Älskar sånna här gravidmagbilder!!<333
nouw.com/mayamolanderz
andiclausen
andiclausen,
🥰🥰🥰🙏🏼
nouw.com/andiclausen
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Så fin du är! Älskar verkligen att se på gravid bilder och helt seriöst blir jag mer och mer sugen på en bebis själv 😍
nouw.com/oliwiamichalak