Gravid vecka 28

Graviditet

Vecka 28 (27+6)
84 dagar kvar
Min vikt: missat väga mig denna vecka, uppdaterar när jag gjort det

Bebisarnas utveckling: Vi var ju på ett nytt tillväxtultraljud denna veckan och tvilling 1 vägde 1204gram och tvilling 2 1119 gram. Är vi stolta eller? Haha! Läkaren sa att det är stora tvillingar, och det är så himla skönt att höra att dom än så länge hänger på en enlings kurva. Dom båda ligger långt ner med deras små huvuden, den vänstra längst ner och typ lite bakom/under den högra. Jag gissade även det då deras rörelser tyder på att det är fossingar uppåt, men samtidigt kan man ha helt fel för man förstår ingenting ibland haha! Deras rörelser är nu en bra bit över naveln ibland, då fattar man hur stora dom börjar bli!

Min status: Känns ganska coolt att gå runt och bära på över 2,3kg bebis, och inte tycka det är tungt! Har ju dessutom mina egna extra kilon. Kanske inte ska vara kaxig, men känner också att jag får vara glad och tacksam så länge jag känner så haha. Om det dock är något som är tungt så är det att resa sig eller vända sig i sängen, usch. Det både känns i höfter och ljumske/blygdbenet och är bara jobbigt haha.

Tankar: Vecka 28 och båda ligger alltså med huvudet neråt, det går inte att låta bli att börja tänka lite över förlossningen. Hur kommer den längst ner att fixera sig? Nästa tul kommer ju bli ganska intressant just med tanke på det, risken är väl inte enorm att om dom skulle ligga med huvudet ner i vecka 32, att dom vänder sig och lägger sig i säte. Huvudet väger ju mest och dessutom börjar det bli trångt i den veckan. Vi får se, det är spännande tycker jag och jag är så nyfiken, men samtidigt inget att lägga för stor vikt vid – jag kan inte påverka det. Jag är i alla fall inställd på både kejsarsnitt och vaginalt, sen vad det blir får ju dom bestämma!

Övrigt: Jag äter ju väldigt mycket och det har jag haft som fokus sedan dag ett jag fick veta att det var tvillingar, ät ät ät! Dock har jag aldrig varit sugen på godis, chips, choklad etc så har nästintill inte ätit något sånt, fram tills för kanske 2-3 veckor. Jag tycker ju att det har varit kanon att inte behövt kränga godis och chips, men det verkar alltså som att godissuget har hittat tillbaka till mig haha. Började med att jag åt lite av det som stod på bordet, men denna veckan köpte jag första godispåsen på hela graviditeten! Och det var gott haha. Om jag åt en godisbit i vecka 12 tex tyckte jag bara att det var äckligt, åt 10ggr hellre ett surt äpple. Så vi får se hur detta urartar sig haha.

Gillar

Kommentarer