Gravid vecka 30

Graviditet

Vecka 30 (29+6)
69 dagar kvar
Min vikt: + 17kg


Bebisarnas utveckling: Långa krabater nu, omkring 41 cm står det på 1177. Dom lär ju inte vara mer än typ 8 cm längre än det, och det är ju nästan helt sjukt att tänka att dom redan är så stora! Dom väger ca 1,4 gram, vi ska på ultraljud nästa vecka så vi får hålla oss till dess för att få just våras ’exakta’ vikt. Vid förra ultraljudet fick vi ju höra att det än så länge var stora tvillingar, och det beror ju både på vad jag stoppar i mig samt gener. Både jag och Denkan är ju ganska långa och normalbyggda, och jag vägde dessutom runt 4500gram när jag föddes så det är ju inte helt osannolikt att jag bakar ”stora” barn. Vi får se vid nästa ultraljud helt enkelt! Annars så är dom två aktiva bebisar som är igång så gott som hela dagarna.

Min status: Grymt bra vecka! Mår verkligen toppen just nu, kanske mår ännu bättre för jag har varit inställd på att i dessa veckor kan man ha det riktigt tufft och må kasst. Har sovit bra under hela graviditeten och men sover nog bättre än någonsin (i graviditeten) nu sen vi flyttade in i vår nya lägenhet. Sängen är otroligt skön just nu haha! Jag kissar dock 4-5 gånger per natt och det gör ju att man inte är världens piggaste när klockan ringer för jobb, men det lär ju inte bli mindre kissande nu dom sista veckorna. Jag kan ibland verkligen känna att deras små huvud ligger och trycker nedåt, för kan bli kissig precis efter jag rest mig från toaletten. Sen är min andning helt från en annan planet just nu, den senaste veckan har det nog hänt något med just det, Denkan och min lillebror är snabba med att kommentera det haha. Att äta kan kännas som ett träningspass liksom, sen har jag nog även börjat bli lite täppt i näsan framåt kvällskvisten så det gör ju också att jag får ”svårare” att andas.

Tankar: Att se söta små bebiskläder hänga i deras rum gör mig både pirrig, lycklig, nyfiken, förväntansfull och lite nervös. Förstår inte riktigt att det är dom två knoddarna i min mage som ska ha dom söta kläderna om bara några veckor.. Vissa dagar kan jag mer ta in det och mysa med tanken, medan andra dagar kan jag kolla på det och inte förstå hur nära det faktiskt är nu. Jag började tvättade några av deras kläder nu häromdagen när jag började packa upp lite i deras rum och då bara brast det för mig, storgrät och visste typ inte varför. En blandning av ENORM längtan efter dom och tacksamhet att jag får bära dom <3 Jag går inte runt och tänker att jag längtar tills dom är här (även fast jag såklart längtar varje sekund!), men så ibland så bara slår det en liksom. Dessutom skönt att få gråta lite.

Övrigt: Jag blev totalt överraskad med en helt UNDERBAR babyshower i helgen. Min mamma och svärmor hade anordnat en helt otroligt fin babyshower och jag hade verkligen ingen aning. Kommer ett eget inlägg om det snarast, men ville såklart ha med det här också då det SÅKLART är gravidveckans absoluta höjdpunkt! Var, och är fortfarande, så himla glad och tacksam för allt! Fick så himla mycket fint så nu är deras rum snart fullproppat med grejer haha, dags att verkligen börja inreda ordentligt så att allt är klart tills dom kommer.

Gillar

Kommentarer

OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Så fin du ser ut 😍
nouw.com/oliwiamichalak
Svensson
,
Årets fattigaste månad vill jag tipsa om några SPARTIPS:
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo
Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
Refunder
http://www.refunder.se/b/Spara50
eller
https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355
micaelanorberg
micaelanorberg,
Så fina bilder!
Minns själv när jag var i vecka 30. Så spänd och nyfiken på personen som låg där inne 😊
nouw.com/micaelanorberg