Gravid vecka 32

Graviditet

Vecka 32 (32+0 idag, detta kom lite sent)
55 dagar kvar
Min vikt:
+ 19kg

Bebisarnas utveckling: Jag kan verkligen känna att dom är ”stora” nu, våra stora små bebisar! <3 Så fort jag lägger handen på magen så känner jag liksom direkt någon kroppsdel, om det kanske är en fot, ett ben eller en rygg. Både mysigt och helt sjukt, det är liksom två små mini-människor som lever i min mage. Det är så coolt, och ofattbart. Det står på 1177 att dom är ca 44cm långa nu och väger ca 1,8kg, och att det för en bebis är trångt att röra sig, så inte så konstigt att det är trångt där inne för dom nu när dom är två stycken. Nu är ju våra snäppet mindre, men ändå. Enda sedan start har den vänstra tvillingen varit mest aktiv, eller i alla fall varit den jag känt tydligast. Denna veckan tycker jag högran har börjat showa lite mer med sina rörelser, kanske för hon känner sig lite trängd? Eller bara störd av syrran haha. Det är i alla fall grymt mysigt att få känna av henne ännu mer nu, även fast jag såklart alltid känt henne också.

Min status: Kissandet på nätterna har tagit sig till en helt ny nivå nu, det är standard med 5-6 besök på toan mellan 22.30-07. I början av veckan kom även lite sammandragningar som ett brev på posten, jag har lyckligtvis inte haft några sådana tidigare så lite obehagligt kan det ju vara när magen blir helt spänd och sned. Dom gör dock inte alls ont och försvinner oftast så fort jag byter ställning + har inte haft någon alls senaste dagarna, så det är helt lugnt. Annars är det bra med mig, mina värden fortsätter att vara perfekta hos barnmorskan (hennes ord, inte mina hehe) och det känns såklart bra. Jag sover fortfarande bra (trots alla uppvak) och så länge man får någorlunda sömn så tror jag att allt känns lättare.

Tankar: Hur ser våra små tjejer ut? Hur kommer dom se ut när dom kommer ut? Är det två mörkisar, eller två ljusa? Eller är det en av varje? Är dom lika, eller kommer man se skillnad på dom direkt? Hur är dom, vad är deras personligheter? Kommer dom vara lika mig eller Dennis? Vi är så nyfikna nu. Kan inte fatta att det är hälften jag och hälften Dennis som kommer komma ut och göra entré till denna världen, det är så mäktigt.

Övrigt: Fortfarande varken vagn, babyskydd eller spjälsäng. Säng och babyskydd kommer senast fredag denna veckan så det ska bli mysigt att börja inreda rummet sen med säng osv. Vill verkligen börja boa nu så det får gärna komma nu. Komiskt att jag hela tiden tänkt att jag absolut inte vill ha sakerna för tidigt, att dom bara ska stå i flera veckor/månader liksom, utan att jag ville ha allt nu bara några veckor innan så man har något och pyssla med och glömmer bort att längta.. Men nu vill man bara ha allt klart. Haha, och det har verkligen kommit från en dag till en annan i princip. Berättade det för min barnmorska och hon förstod exakt vad jag menade och sa att även detta är en del av graviditeten, det pyskologiska. Att man plötsligt kan känna att nu vill jag börja boa inför bebisarnas ankomst, tvätta allt, bädda, pyssla, få ordning, packa förlossningsväska osv osv. Göra mig redo helt enkelt. För vissa kommer det tidigare, och för andra tex mig, kommer det mycket senare. Det känns i alla fall mysigt, och i rätt tid för mig att börja nu :-) Kanske ska försöka att inte göra allt själv, utan att be Denkan hjälpa till. Det är kanske ”viktigt” eller i alla fall en bra och mysig grej för pappan att göra? Liten heads up att nu kommer dom, även fast i vårt fall så tror jag Denkan förstår det mer än vad jag gör haha.

Gillar

Kommentarer

sottochsalt
sottochsalt,
Jessica
Jessica,
vart är det fina kläderna som du har på dig ifrån? Är också gravid och behöver hitta snygga preggokläder! 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229