Gravid vecka 33

Graviditet

Vecka 33 (32+6)
49 dagar kvar

Min vikt: + 19,5kg

Bebisarnas utveckling: Dom växer nu fort och lägger på sig mycket vikt varje vecka, runt 100-200 gram i veckan tror jag det var. Och det hoppas jag verkligen våra också gör! <3 Snart dags för ultraljud igen så får hålla mig lite innan jag får veta deras nuvarande vikt, men ska ju vara närmare 2000g än 1500g i alla fall. Dom uppfattar även både ljus och mörker samt dag och natt, och det tycker jag märks ibland. När dom härjar runt i magen och jag ska filma med blixt så kan dom bli helt stilla, som att dom känner av ljuset då ju och kanske blir lite rädda hihi. Sen har dom lagt upp sina dagar som så att efter frukost runt 8.30 fram till 11.00 så kör dom morgongympa konstant känns det som, sen efter jag ätit lunch så går dom igång igen i någon timme, speciellt om jag ligger och tar det lugnt, och sen på kvällarna är dom också ofta i sitt essé. På nätterna är dom sedan en månad tillbaka ungefär väldigt lugna, dröm om dom är det sen på utsidan också ju haha.

Min status: Att jag mår såhär bra och känner mig såhär stark i slutet på vecka 33 trodde jag aldrig. Är ju med i en tvillinggrupp på facebook och där har dom varit ganska öppna med ”hur tungt det blir så fort man går in i vecka 30”, ”jag kan inte sova en blund nu i vecka 32”, ”jag får sitta upp och sova”, ”att promenera kan man glömma efter vecka 30”, ”nu är det så tungt att jag gråter flera gånger om dagen” osv så jag har hela tiden varit inställd på att dom sista två månaderna kommer vara jäkligt tuffa. Lyckligtvis så mår jag fortfarande bra, jag cyklar fortfarande till jobbet och försöker röra på mig lite! Men jag börjar verkligen känna av att magen blir tyngre nu. Dessutom så gör det extremt ont typ överallt när jag ska vända mig liggande eller resa mig upp, främst mellan benen, men det är inget jag klagar över heller utan det är klart att det ska kännas att bära på två små liv som väger över 3,5kg tillsammans. Jag är ödmjuk och mentalt redo på att det kommer bli tufft nu framöver, magen växer stadigt varje vecka och mitt sf mått i veckan var 36.

Tankar: Min läkare har skrivit in ett sista slutdatum för igångsättning i min journal, pirret i det! Jag räknar ju dock fortfarande ner dagarna till 16 mars som är mitt bf här i bloggen (med en bebis), men det datumet blir det ju absolut inte för man går aldrig 40 veckor med tvillingar. Sen tror jag inte att det kanske blir exakt det datumet som läkaren skrivit, utan vi kommer nog tillsammans att bestämma ett exakt datum, kanske innan det som står idag alltså. Det känns i alla fall lite mer verkligt, man kan mer visualisera lite att tex ”om 7 veckor ligger dom här!”. Att få ett slutdatum känns som en lyx på det sättet.

Övrigt: Hämtade spjälsängen och babyskydden igår, så mysigt! Lyckats köpa sängkläder för spjälsäng, men hade ju behövt för vagga så får bädda senare i veckan. Känns iallafall skönt, med tanke på att babyskydd är något man verkligen behöver typ direkt när dom är ute. Har även klickat hem lite mer inredning till deras rum så det hoppas jag kommer denna veckan så jag kan pyssla lite med det, hade varit mysigt att få i ordning deras rum och göra det mysigt innan helgen då vi ska ha lite inflyttningsmingel här.

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
Ojoj vad de går undan 🥰🥰
nouw.com/jenniesh
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Så sjukt fin du är ❤
nouw.com/oliwiamichalak