Gravid vecka 34

Graviditet

Vecka 34 (33+6)
42 dagar kvar
Min vikt:
+19,5kg

Bebisarnas utveckling: Innan idag var vi på tillväxtultraljud, 3 veckor sedan sist så vi var nyfikna! Egentligen går man varannan vecka efter runt vecka 30-32 men min läkare tyckte vi kunde skjuta på det en vecka så vi kom in i "rätt schema". Tvilling 1 (högran) väger nu 2216gram och tvilling 2 (vänstran) väger 2024gram, wow!! 2320gram är beräknad vikt för en enling så inte långt efter. När dom vägde över 1000g/var så var det en milstolpe, och så även nu när dom är över 2000g/var. Sa faktiskt innan att jag kände att dom måste ha växt på bra för det bara känns i magen, dom bråkar om platsen och ibland är högran så högt upp mot bröstkorgen att det varken är skönt att ligga eller sitta. Får trycka ner henne liksom, dock brukar hon trycka tillbaka och då ger jag mig haha! Dom är fortfarande som mest aktiva på förmiddagarna och på kvällarna innan vi går och lägger oss, TÄNK om det är deras spelschema även utanför magen?! Ibland kör dom igång på tidig morgon också när jag varit uppe och kissat, och då är det svårt att somna om - mest för att jag bara vill ligga och hålla händerna på magen då men även för att jag börjar fundera på vilka det är som gömmer sig därinne <3

Min status: Har inte haft lika ont i bäckenet/höfterna denna veckan, gissar att det kanske gjorde extra ont förra veckan då tvillingen fixerade sig, och det känns ju emellanåt i form av tryck neråt och små ilningar. Dom senaste 3-4 dagarna tycker jag nog att sammandragningarna har ökat lite, gör fortfarande inte ont eller ens känns mer än att jag känner att det blir helt spänt. Magen kan ju typ bli helt fyrkantig haha. Ni som vet ni vet gissar jag. Tycker nog att jag kanske varit lite tröttare denna veckan, har dock slutat jobba nu så all vila kanske gör mig tröttare? Haha! Mitt sf mått i torsdag var 38, alltså 2 cm på en vecka och nu gick jag spikrakt uppåt på kurvan. Belly's getting big.

Tankar: Jag fattar fortfarande inte vad det är som är på gång att hända. Är det konstigt eller fullt normalt? Jag kan inte greppa inte att det snart kommer två små bebisar till vårt hem. Till vårt liv. Som ska stanna här föralltid. Lite som pappa sa när dom byggde ihop grejer till deras rum förra helgen "Det är lite konstigt att man står här och bygger ihop en säng till två nya familjemedlemmar som inte ens är här än". Världens underbaraste grej såklart, men det är så mäktigt att det är svårt att ta in. Eller det faktum att jag ska FÖDA. Herregud vad coolt. Läkaren oddsade iallafall på att jag kommer bli igångsatt och det har jag också trott hela tiden, medan alla andra tror dom kommer nu i februari. Får man önska så hoppas jag ju på det sistnämnda men oavsett så är det inte lång tid kvar. Spännandeeeee!

Övrigt: Jag har som sagt slutat jobba nu och det känns faktiskt skönt i både kropp och huvud. Kändes jobbigt innan, jobbmoralen kickar in och man känner att man vill fortsätta jobba tills man ska föda typ, men efter första dagen som "ledig" så kändes det helt rätt. Att bara få vila och fokusera på bebisarnas ankomst. Ett beslut som togs från en dag till en annan av min barnmorska och Denkan i princip haha. Man är ganska ofokuserad på allt annat just nu måste jag nog erkänna, så det känns skönt att liksom ha checkat ut. Så nu blir det att tvätta klart alla kläder, filtar etc, piffa till det sista i deras rum, bunkra upp med blöjor, wipes och babyoljor i badrummet och packa förlossningsväskan.. och vänta? Väntan och längtan har hittills varit under kontroll så jag ska försöka att inte få någon galen längtan-sjukdom nu sista veckorna så går nog tiden fortare ;-)

Gillar

Kommentarer

Fundering
,
Jag har ingen super bra koll på graviditeter, men det jag har hört och min uppfattning med tvilingar är att dom oftast födds ganska tididgt? Är det en myt eller stämmer det? Jag blev helt chockad när jag läste vecka 34 haha! och sen låter det som du Inte ens tycker det är jobbigt, tror du att du kommer gå till v40 eller vad är planen? du är en riktig kämpe! Har varit roligt att följa din graviditet!