Gravid vecka 36

Graviditet

Vecka 36 (36+0 idag)
27 dagar kvar
Min vikt: +21,5kg

Bebisarnas utveckling: Sf-måttet i torsdags var 40, så magen växer stadigt vilket betyder att tjejerna växer på dom också, ska väl lägga på sig runt 10-15g fett varje dag nu. Dom ligger ju oftast ganska ojämnt i magen så uppifrån är min mage ofta helt sned, så högran gör ju att sf-måttet blir några cm extra då hon ofta glider upp mot bröstkorgen. Annars tycker jag dom har varit aningen mer aktiva sent på kvällarna, men fortfarande helt lugna på tidiga morgnar så detta bådar ju gott inför framtiden haha! Dom kommer igång lagom till jag ätit upp min frukost, samma sak efter lunch, så då myser jag som aldrig förr. Ibland, dock sällan, så är vänstrans rörelser lite obehagliga så Denkan säger oftast till mig "Kan du sluta säga aj?! Du skrämmer mig", någon mer som kan säga "Aaaj" när bebisen eller bebisarna rör sig i magen? Det är en del tryck nedåt åt båda hållen som kommer några gånger per dag, så det är väl enda tecknet på att där är en liten krabat som ligger långt ner och förbereder sig så smått för att se dagsljus.

Min status: Var på gymmet i början på veckan och körde lite lugnt, bland annat lite knäböj och utfall.. Skulle jag nog inte gjort för helvete vad ont jag hade på natten och hela dagen efter haha. Kändes som hela mitt bäckenet skulle gå i sönder och bebisarna skulle ramla ut. Lite komiskt är det ju, för det kändes absolut ingenting när jag tränade och det gör inte ont när jag går/står men när jag ska vända mig liggandes eller resa mig så är det den värsta känslan jag känt tror jag haha. Kunde alltså knappt vända mig i sängen, överdriver inte. Som tur är så släppte det och nu är jag fit for fight igen ;-) Jag har nog tur som inte plågas av det konstant, är ju ändå långt gången. Annars är det bra med mig, sammandragningar varje dag nu (inga som känns dock) och blivit lite smygsvullen denna veckan, min förlovningsring har fått åka av på eftermiddagarna redan osv, så nu lär det nog bara gå utför känner jag haha.

Tankar: Passerat 20kg viktuppgångslinjen nu och det känns... galet bra! Verkligen inget jag reflekterar speciellt mycket över, mest vart alla dessa kilo satt sig? Såklart ser kroppen inte likadan ut som den gjorde innan men 20kg känns som en hel del kilon. Jag känner mig faktiskt inte SÅ tung som jag trodde jag skulle göra med alla dessa extra kilon, vi får se vad jag säger om två veckor hehe. Jag äter, och har ätit, som en HÄST sedan dag 1 på denna graviditeten, inte hållit igen på någonting utan snarare tvärtom, och jag fortsätter på det spåret helt enkelt. Det är en härlig blandning av pizza, sallad, chips, frukt, havregrynsgröt, kakor, glass, dadlar, pommes, husmanskost. Tänker aldrig på det när jag kollar mig i spegeln utan det enda jag ser är en stark kropp som just nu försörjer 3 människor, hur häftigt är inte det? Älskade kropp!

Övrigt: Haft väldigt lugna veckor nu så nu börjar jag bli lite rastlös. Det är en hårfin linje mellan att ena stunden vara rastlös till att somna i soffan från ingenstans. Jag vet också hur viktigt det är för mig just nu att vila, men sen saknar jag att klä upp mig lite och ha på lite mascara mitt i veckan också! Jag älskar att bara vara hemma, ensam dessutom, men samtidigt är jag inte den personen som spenderar hela dagar hemma framför teven. Får se, kanske jag ska planera in någon dejt varje dag denna veckan så försvinner nog rastlösheten, kommer väl istället bli så att jag avbokar för jag inte orkar haha.

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Finaste finaste finaste <3
nouw.com/matildaberlin
bolmgren
bolmgren,
Vilken fin mage du har 😍
nouw.com/bolmgren