Hur man blir en morgonmänniska

Fitness, Frågor och svar

Fråga: Å snälla kan inte du komma med tips på hur man kommer upp på morgonen? Hur kommer du upp vid 5, hur motiverar du dig själv för att dra till gymmet på pass tidigt! Har super svårt att komma upp tidigt, hade velat gymma innan skolan och innan man tar tag i dagen liksom. Nu gymmar jag alltid på lunchen eller efter skolan! 😊
Svar:
Hej! :-) Först och främst tycker jag det är bra att du ibland tränar på din lunch, det är också riktigt ambitiöst!

Jag hör ofta folk som säger att dom aldrig skulle kunna gå upp så tidigt och träna för dom är inte morgonmänniskor och aldrig kommer kunna bli, men sånt trams tror jag inte på! Såklart är är man antingen morgon- eller kvällspigg, men det beror ju på vilken tid du går upp och det formar du kroppen efter själv. Vill du börja gå upp tidigare så kommer du även behöva gå och läggs dig tidigare.

Jag började med mina morgonträningar redan när jag bodde i Tyskland men då var det runt kl 9-10 så inte så jobbigt haha. Med mina 06:00 träningar kickade jag igång i april förra året. Jag fick helt plötsligt bara sjukt mycket på schemat och träningen var något jag inte ville ta bort så då fick det bli att göra det på morgonen innan allt annat kickade igång. Första dagarna är såklart tuffa att komma upp så tidigt men sen blir det väldigt enkelt! Nu så längtar jag till mina tidiga mornar! Att vara färdigtränad och duschad kl 07 och redo för dagen känns alltid lika skönt. Jag har testat att skippa morgonträningen men jag märker verkligen skillnad på mig själv då, vilket i sin tur även gör det enkelt att fortsätta gå upp tidigt för att träna! Jag kanske tjatar men det är verkligen skillnad mellan att träna och att inte göra det!

Jag tror man måste bara bestämma sig för det, bita i det sura äpplet och bara tvinga sig upp i början. Det kommer komma en morgon som du bara känner hur enkelt det är att plötsligt gå upp och sen rullar det på. Mina morgonträningar är något jag gärna inte är utan på dagen för det är något som får mig att må extra bra! Och det är den tröskeln jag tror man ska komma över, den att det är jobbigt och man är trött till att man känner hur stor effekt det har på en :-)

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,
Håller med dig! Sen är det väldigt skönt att träna på morgonen när det inte är speciellt mycket folk på gymmet 😊
nouw.com/ellendelin