Hur var förlossningen? Svar på några frågor!

Hade du planerad igångsättning den dagen de kom eller blev det en spontan förlossning innan ev. planerad? 😊
Svar:
Det blev igångsättning för mig, men som tur var så var jag liiite öppen när jag kom in så kroppen var iallafall en aning redo. Lite komiskt att under nästan hela graviditeten bara önskade jag att jag skulle få gå tiden ut och bli igångsatt (tvillingar är ju stor risk att komma för tidigt), och sen dom sista två veckorna ville man gärna det skulle komma igång av sig själv för att man gärna inte ville vara med om en 3-4 dygns procedur.

Hej! Stort grattis med dom söta tvillingtjejerna!:) Jag är gravid med två enäggstvillingar som är beräknade i juli. Jag undrar om hur du skulle kunna berätta lite mer om händelsesförloppet under din förlossning, om hur det drog i gång och hur det utvecklades? Jag undrar också om du har en bra amningskudde att rekommendera, och hur fort dina tjejer har växt (jag är lite osäker på hur många plagg man borde anskaffa i olika storlekar på förhand)? Tacksam för svar
😊
Svar:
Hej, tack snälla och massa grattis till dig också! <3 det kommer förlossningsberättelse där jag kommer skriva mer detaljerat, men kort sagt så fick jag cytotec i fyra omgångar som hjälpte kroppen att komma igång. Sen hade jag ca 18timmars värkarbete så tog ju ändå sin lilla tid, men det var kul hade ju varit så nyfiken på att få känna smärtan på något sätt haha. Till en början körde vi med doomo amningskudden, funkade bra när dom var så små och den var mjuk och go för dom att ligga på. Nu kör vi med tvillingamningskudde från my breast friend. Tjejerna har växt på bra och går spikrakt upp på kurvan istället för en båge haha, men kan fortfarande ha en del 44-kläder även fast dom är 56 långa (men det är nog sista veckan dock!). Jag själv skulle inte vilja gå med för stora kläder för det är ju inte skönt så jag tycker inte att en bebis ska ha en body som korvar sig för den är stor, så med twins är det nog värt att köpa någon uppsättning med 44 :-)

Vad tycker du om din bugaboo doneky?
Svar:
Vi gillar vagnen, lätt och smidig att köra och kommer in genom alla standardmått så den känns ju inte stor och klumpig som jag annars trodde en tvillingvagn skulle vara.

Grattis till tvillingarna, vilken lycka! Hur sover dom? I egen säng eller hos er? och varför?😊
Svar:
Tack! Verkligen <3 Dom sover i sin egna säng, det har dom gjort sen dag 2 hemma. Första nätterna hade vi dom emellan oss i ett tvillingnest, men jag har alltid tänkt dom ska sova i sin egen säng såklart och det har funkat superbra.

hur ser ni skillnad på tjejerna?
Svar:
Dom är ju våra döttrar, klart vi ser skillnad :-)!! Sen ser dom inte likadana ut så för oss är det väldigt enkelt, men nu när dom tjockar på sig så börjar dom bli mer och mer lika faktiskt men absolut inte i närheten att jag inte skulle se skillnad.

Hur är det att ha tvillingar? Är de hungriga samtidigt? Vaknar de samtidigt ?
Svar:
Det är alldeles underbart! Ibland när vi pysslar med en och pussar på henne så säger vi ”Tänk att vi har en till sån här”, det måste verkligen vara livets absolut högsta vinst att få två barn på samma gång. Vi har sedan dag ett valt att synka dom så dom är i princip hungriga samtidigt. Såklart är dom olika hungriga och den ena kan vakna och skrika till och vara vrålhungrig, men då väcker vi bara den andra och då äter den också.

Hur var förlossningen? Blev det som du hade tänkt dig?
Svar:
Min förlossning var en underbar upplevelse! Jag hade verkligen så roligt, även fast jag aldrig haft så ont såklart haha. Jag var väldigt försiktig med att måla upp en bild av hur förlossningen skulle gå till, man har ju verkligen ingen aning. Däremot är det klart att man hade drömscenario på hur man hoppades att det skulle gå, jag visste ju att jag ändå kan påverka en hel del ändå genom att vara stark och köra min grej. Men ja, förlossningen var superbra och man kan väl säga att det gick som jag hade tänkt (hoppats!).

Bästa tips för och råd för oss som väntar tvillingar, något som ni inte tänkt eller behövde innan men varit bra att veta /ha nu när barnen är här.? 😊
Svar:
Synka dom! Det var inget vi pratade om att vi skulle göra utan det var nog bara givet för oss att självklart ska dom äta samtidigt, men nu i efterhand har vi sagt att om dom inte hade gjort det hade det ju varit lite jobbigt. Speciellt för mig, jag hade ju ammat dubbelt så många gånger (!!).

Kommer du skriva förlossningsberättelse? 😊
Svar:
Ja det tror jag absolut!

Jag har förstått att du ammar, var det självklart att du ville göra det? kan du amma dom samtidigt eller hur gör ni? Grattis förresten 😍
Svar:
Tack så mycket! <3 Ja det var en självklarhet att jag ville amma, sen om det skulle gå att amma två var jag väldigt ödmjuk inför. Jag ammar båda samtidigt och vi är så himla glada över att det funkar så bra! Jag tror att amning handlar väldigt mycket om inställningen hos mamman, så det kan vara bra att ha med sig.

Hej! Hade gärna velat veta hur amningen fungerar med två små, hur funkar det med sömnen? Sover och äter de ungefär samtidigt eller blir det mycket vaken tid på nätterna då de äter om varandra?
Svar:
Hej! Än så länge fungerar det jättebra och har gjort sen dag ett, tacksam för varje vecka min mjölk klarar av att mätta två bebisar! Sömnen måste jag ändå säga är ok, på 7 veckor har vi bara sovit vars en gång på dagen så med andra ord är vi pigga på dagen. Vi är uppe 2 ggr/natt och ammar och byter blöjor, och det brukar väl ta max 30 min, så inte så mycket vaken tid på natten.

Grattis till era fina döttrar! Jag undrar vilka prylar som varit era mest använda och bästa? 😊
Svar:
Tack!! <3 Amningskuddarna mest såklart, sen även babysitters och tvillingnest.

Hej! Jag väntar tvillingar som är beräknade i slutet av augusti.
vad tycker du om er vagn? För-nackdelar?
undrar även lite samma som ovan, hur mycket kläder behöver man skaffa till deras ankomst?
Svar:
Hej, stort grattis!! Vi gillar vår vagn, den är smidig och känns inte alls klumpig och stor. I början störde det oss lite att solen ändå kom in lite i vissa vinklar men nu har man typ vant sig, tydligen ska bugaboo ha ett bättre solskydd än många andra vagnar så man ska väl inte klaga på det haha, däremot är lastutrymmet eller vad man ska säga inte alla bra när liggdelarna är på. Det är bra med plats men med liggdelarna så kan man inte få in en matkasse tex, även om det hade fått plats liksom. Det är alldeles för smalt för att få in grejer där under, men blir ju bättre sen med liggdelarna.. Det mest användbara plagget den första tiden är helt klart pyjamas, då det enda dom gör är att sova haha. Våra gjorde det iallafall. Så pyjamaser! Sen är det bra att ha ett gäng med bodies om det händer en liten kräkolycka eller så.

Jag väntar tvillingar nu i juni och undrar hur förlossningen gick? Min tv1 ligger med huvudet neråt medans tv2 ligger i säte, är så orolig för att jag ska behöva göra akut kejsarsnitt när ettan kommit ut.. Sen undrar jag hur de sover om nätterna och om de sover tillsammans eller i var sin säng? 😊
Svar:
Grattis!! Förstår, den tanken slog också mig, men det är inget du kan påverka utan det hänger på specialistläkaren som kommer vara inne i rummet och se till så att just det inte händer, utan att tvåan lägger sig rätt. Man kan föda ut tvåan i säte så det ska ju inte vara några problem. Det var dock ingenting jag tänkte på under förlossningen utan då är det bara att köra ditt race och lita på resten! :-) Våra tjejer sover tillsammans i en spjälsäng/vagga, sover ca 3-4 timmar i sträck på nätterna.

Gillar