Intervaller på löpband

Fitness

Top, Onzie.com (here)! / Tights, Stella McCartney for Adidas

Träningsflytet just nu kan jag inte klaga på, jag springer en massa och jag köttar på gymmet. Även fast jag oftast tränar väldigt mycket så tycker man ju ibland att det är skitkul och ibland mindre kul kanske, just nu är det iallafall skitkul! På spinningen i måndags så rös jag för att det var så jäkla jobbigt men på samma gång var det en härlig känsla, och det är ju så träning ska vara - håller ni inte med?

Jag vilade igår och tog massage istället, men idag var jag tvungen att springa lite så att inte träningsvärken skulle äta upp mig. Körde intervaller på bandet imorse, och det gjorde susen för nu har jag ingen träningsvärk längre (brukar ju annars vara värst dag 2)! Såhär körde jag:

- Joggade/gick i 10 minuter (eller 6 minuter, blev så rastlös)
- Sprang på 80% i 90 sek, vilade 30 sek x3.
- Sprang på 90% i 60 sek, vilade 20 sek x4
- Sprang på 95% i 45 sek, vilade 15 sek x3
- Sprang på 100% i 30 sek, vilade 10 sek x4
- Avslutade med 10 min promenad med maximal lutning

Jag säger bara, fyyyy svettdöden. Ni måste testa detta upplägget, så så så jobbigt! Men det gäller att pusha sig själv och veta hur snabbt man verkligen pallar springa för de sista 4 intervallerna när du ska springa på dina 100%, då ska det verkligen vara så fort du bara kan! En enkel regel jag även går efter är att jag aldrig får sänka hastigheten, bara höja, gäller även på spinning osv med styrka, aldrig sänka/ta av motstånd utan bara öka!

Gillar

Kommentarer