Jag är gravid!

Pictures, Graviditet

Tack tack tack för all kärlek! Är helt rörd av allas grattis och lyckoönskningar, att folk vill ta sig tiden att skriva grattis till oss gör en varm i hela kroppen. Sedan första gången vi började berätta för folk så känns det som att alla verkligen blivit genuint glada för vår skull och det är bara helt underbart. Kommer bära med mig dessa stunder för alltid.

Äntligen kan jag prata om det här och på instagram! Inte för att jag har längtat, men det känns så roligt att nu kunna dela med sig av sin resa och alla tankar. Och bilder. Jag har faktiskt skrivit lite dagbok sedan jag plussade så det tänkte jag dela med mig av så småningom, men tills dess så kommer här svar på dom vanligaste frågorna jag fått.

Vilken vecka är du i?
Gick in i vecka 19 idag! Wow tiden har gått så sjukt fort. Eller egentligen är jag väl i vecka 18 (17+6), för jag har 40+0 i apparna medan barnmorskorna räknar 39+6 så där diffar det ju en dag. Men jag tycker det är festligt att gå in i en ny gravidvecka på måndagar så jag har kvar det såhär tills rutinultraljudet.

Vilka symptom hade du som gjorde att du tog graviditetstest?
Inga alls haha. Bara en liten, liten känsla att det kanske var något som var annorlunda i min kropp. Tänk så bra man känner sin kropp.

Hur mår du? Och hur har du mått?
Jag mår bra! Jag har mått bra sedan dag ett, det som varit anmärkningsvärt har varit den extrema tröttheten och hungern som kunde komma från ingenstans. Hungerattackerna kommer fortfarande men är inte lika galna som förut, kanske för jag ganska snabbt insåg att nu gäller det är att äta i princip hela tiden så att jag inte börjar må dåligt. Är såklart fortfarande inte 100% mig själv när det kommer till energinivån vissa dagar (dom flesta haha), men känns faktiskt som det vänt lite senaste veckan. Inte konstigt jag är trött dock, min kropp håller ju på att skapa två liv!

När fick ni reda på att det var tvillingar?
Vi fick reda på att det var två när vi var på tidigt ultraljud i vecka 7. Det fanns ingen speciell anledning till att vi gjorde det, utan jag ville bara göra ett sådant för att se om där ens var något och då visade det sig alltså finnas två små hjärtan som pickade <3

Hur kändes det när ni fick reda på det?
Ja vad säger man? Dom känslorna går inte att beskriva med ord. En blandning mellan chock, tacksamhet, nervositet och lycka, man förstod verkligen ingenting haha. Man vet knappt om man är redo för ett barn, och så bara får man veta att det är TVÅ. Herregud, man vet inte om man ska skratta eller gråta även fast vi givetvis var såååå glada.

Är det enäggs eller tvåäggs?
Tvåäggs! Så himla roligt!

Har du tvillingar i släkten?
Nej, vi har försökt att luska men det verkar inte vara några tvillingar på varken mammas eller pappas sida (bara långt bak). Men som både min barnmorska och läkaren sa - någon måste ju vara den första! Haha.

Har ni kollat kön?
Nej det har vi inte gjort. Vi har alltid sagt att vi inte ska kolla kön på vår bebis men sen när vi fick veta att där var två knoddar så blev vi helt plötsligt lite mer nyfikna. Så det lutar ju helt klart åt att vi kommer ta reda på det! Det är snart dags för RUL så då ska vi nog be om att få det i ett kuvert som vi sedan ger till min lillebror.

Var det planerat?
Ja vi kände att vi ville ha barn. Eller en var planerad, den andra var en helt magisk överraskning <3

Får ni plats i lägenheten nu när ni helt plötsligt blir fyra?
Komiskt nog så köpte vi lägenheten bara några timmar efter att jag hade plussat haha! Som tur är så är ju lägenheten en stor 4a, så dom kommer få ett stort men mysigt rum och ha massa plats att krypa runt och busa på.

Det var väl dom frågorna jag fått mest som jag hittade nu. Undrar ni något annat så är ni välkomna att fråga på!

Gillar

Kommentarer

johannakjell
johannakjell,
Grattis 😊💕
nouw.com/johannakjell
sottochsalt
sottochsalt,
Gratttis vad mysigt!
nouw.com/sottochsalt
ThereseMalmqvist
ThereseMalmqvist,
BelindaGoransson
BelindaGoransson,
Matilda
,
Grattis! Ni har varit tillsammans jätte länge nu, är ni inte förlovade eller någonting? Ska ni gifta er? Tänker innan barnen.. 😊
Lexochlogan
Lexochlogan,
Men å vad kul, grattis. Här har vi två små killar, en på 5 år och en på 1,5 år, han fick jag reda på att jag väntade i vecka 16 🙈 men livet har aldrig varit mer självklart med två även om vi var lite rädda för att det var två med nummer två, inte för att jag i te kunde tänka mig tcillingar utan mer för att mannen redan har två innan killarna
nouw.com/lexochlogan
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åhh STORT grattis till dig fina, så himla kul för er verkligen!! <3
nouw.com/emmaengstrom
Hedencrona
Hedencrona,
Grattis! så häftigt! <3
nouw.com/hedencrona