Keep focus on the goal

Fitness

Yiho! Avklarade milen i stundtals motvind idag, på en tid som var 6 min bättre än förra gången. Då är man nöjd! Andra rundan för i år, så det känns som det kanske blir en bra spring-säsong i år igen. Det viktigaste för mig när jag är ute och springer är att jag hela tiden bättrar min tid, ibland är jag nöjd om jag bara bättrar med 30 sek haha. Lite mer tips: 

- Mini intervaller. Man kan springa varannan kilometer i ett snabbt tempo och varannan i ett lite mer chill tempo, successivt kommer den "lugna" kilometern vara lika snabb som den första "snabba" kilometern osv. Har man bara rätt inställning så blir det en ökning omedvetet. 
- Planera någorlunda hur din runda ska se ut. Vet du var du ska springa så flyter det oftast på lite lättare, iallafall för mig. Jag kan antingen ha en runda jag vet är ungefär si och så lång, eller så har jag bestämt att jag ska nöta si och så många kilometer i den skogen tex. 
- Håll koll på andningen. Känner jag inte att jag har andningen under kontroll orkar jag inte definitivt inte så mycket som jag annars skulle, men det är en sån grej som jag tycker blir bättre och bättre ju mer man springer. 
- Ha en balans i loppet. Försök att inte gå ut för tufft i början så du inte orkar hålla i det tills slutet, då tappar man för mycket tid. Jag gör snarare så att jag springer långsammare dom första 2 km, ökar och springer alltid snabbast i slutet. Mitt mål är att våga öka ytterligare i början! 
- Få i dig lagom mängd kolhydrater innan. Jag har testat springa 10 km, 12 km på tom mage (imed jag gillar att träna på morgonen) men det är verkligen inte samma känsla som att äta innan. Krafterna sviker alltså = tiden blir sämre = man är inte lika nöjd. Så gröt, riskakor med nutella, mackor, banan 1,5-2 timmar innan gör mycket!

Puss A <3  

// Ran 10 km for the second time this year today and I manage to beat my last time with 6 minutes, feel pretty satisfied with that actually! Thats really important for me when I'm out running, that I'm always improving. More things I feel important is my breathing, the fact that I know where I will run, that I run faster the longer I go and that I eat a lot of carbs before the run so I have a lot of energy! 

Kiss A <3 

Gillar

Kommentarer