Min förlossning med tvillingarna - Mitt vatten har gått!

Min förlossning

Ute på en liten promenad och lunch i solen

Igångsättningsplanen ändrades lite och vi skulle börja med cytotecshottar varannan timme. Fick min första kl 13 och därefter hade jag fri tid innan jag from kl 15 skulle vara fast på förlossningen. Det var årets första vårdag ute, solen sken och det var klarblå himmel så vi passade på att ta oss ut och äta lunch ute i solen. Vi pratade såklart bara om förväntningarna och vad som skulle hända dom kommande timmarna, hur skulle natten bli? Vilket datum kommer dom? Vi båda sa att vi trodde dom skulle komma någon gång nästa dygn, pirret vi kände alltså! Nu i efterhand är jag så glad för igångsättningen för det gav oss så många härliga stunder som jag kommer bära med mig föralltid.

Det som mätte tjejernas hjärtslag samt mina värkar

Kl 15 var vi tillbaka och jag fick min andra dos cytotec av andra skiftet barnmorskor, och så gjorde vi oss bekväma i rummet och satte på säsong 1 Prison Break. Jag var så mentalt inställd på att igångsättningen skulle ta typ 4 dagar, så jag tänkte att en serie som har många avsnitt/säsonger och som vi båda gillar är perfekt att sätta på så det inte blir långtråkigt.. (Hann väl se 2 avsnitt haha.) 16.50 så är det något som knäpper till och sen blir det helt varmt nertill, jag säger till Dennis "Oj, nu blöder jag nog en del" och kollar ner men ser direkt att det är helt genomskinligt - mitt vatten har gått! Haha, lyckan här var total, både från mig och Dennis. En sak jag hela tiden hade sagt hade varit så kul hade varit om mitt vatten fick gå av sig själv, så jag kunde säga som Phoebe i vänner "Remember when my water broke?!!!!". Haha, kommer aldrig glömma känslan av det.

Bild 1 tagen några minuter innan vattnet gick och bild 2 tagen precis efter vattnet gått

Vi ringde på klockan och barnmorskorna var ju inte lika exalterade som vi var (inte så att det är något nytt för dom att vattnet går haha!) men sa ändå att detta nog skulle gå snabbare än vad dom tänkt. Planen var egentligen att jag dagen efter skulle få en upp en ballong som skulle hjälpa till så att jag öppnade mig och att man sedan skulle ta vattnet då, men nu slapp jag alltså hela den processen. Mamma kom förbi och umgicks med oss, lämnade massa gottis, käkade kvällsmat och peppade oss <3 Mamma skulle vara med så vi sa att kaaaanske ringer vi inatt och säger att det är dags!!! Min mamma är alltid tvärlugn och säker när det kommer till allt - förutom när det gällt min graviditet. Haha, där har jag sett att hon ibland varit lite orolig, SÅ gulligt att se sin mamma lite orolig. Hon har under hela graviditeten sagt "Jag kan hjälpa dig med allt du behöver hjälp med, förutom att föda barn, det får du sköta själv", och nu var vi liksom här och snart var det dags.

Redo att hugga in på kvällsmaten och Denkan med en av sina miljontals peppande pussar det dygnet <3

Fick min tredje dos cytotec 17 och sedan vid kl 18 började jag känna lite smått i ryggen. När jag sedan fick min fjärde dos kl 19 så hade värkarna dragit igång så smått och jag kände det i ryggen. Vid 19.30 blev jag undersökt igen och var då öppen 2 cm, har för mig att hon gjorde en hinnsvepning på mig då också. Därefter gick jag på toa och efter det så fick jag ganska ont i ryggen, som att något lättade och satte fart på det, om det är möjligt? Då började jag liksom svettas och trodde jag skulle spy flera gånger, så skulle väl säga att det var då min förlossning drog igång för då började nog öppningsfasen på riktigt med tanke på hur ont jag började få. Jag var så glad för det och kände mest "GÖTT att det börjar kännas!!!", jag var så redo liksom.

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Älskar att läsa andras förlossningsberättelser, tack för du delar med dej ♥️
nouw.com/mariasvardag