Övningar för en platt mage

Fitness

Hej Andrea! Jag är en tjej på 16 år som gymmar så ofta jag kan. Med mycket plugg i skolan så brukar det bli 4-5 pass i veckan. Innan körde jag 6 pass i veckan så det har blivit att jag får göra om lite i schemat. Det jag tycker är svårast och tråkigast att köra är mage. För att det tar så lång tid tills man ser någon skillnad!! Har du tips på enkla magövningar? Som tar mycket men som även är lätta att utföra? Jag skulle gärna vilja ha tips på övningar till ryggen också!! Tack för en otroligt bra och drivande blogg. Kram 😊

Svar: Hej och tack! Först och främst tycker jag du ska vara supernöjd med att få till 4-5 gympass i veckan, så mycket tränade definitivt inte jag när jag gick i gymnasiet hehe. Just det här med övningar till att få en platt mage är lite kruxigt. Klart de finns, men kosten är verkligen en stor del när man vill punktförbränna som tex fettet under naveln som oftast är boven när det kommer till att få en platt mage. Här nedan är iallafall mina 4 favoritövningar när det kommer till mage, mage är en av mina favoritmuskelgrupper att träna!

På denna ska man ligga med benen rakt upp i luften, och bara hitta gunget med överkroppen och nudda med fingrarna på fötterna. Når man inte enda upp går det bra att nudda längre ner, så länge man är rakt i benen.

Denna övningen brukar jag alltid köra bland de sista övningarna för då känner jag att jag får ut mest av den. Ligga såhär och bara röra sig i sidled, nudda med höger hand på höger fot, över till vänster hand mot vänster fot osv.

Denna magövning måste vara en av de bästa som fortfarande är sjukt enkel, det är inte många gånger jag inte haft känningar i magen efter att jag gjort denna. Man måste spänna magen ordentligt så att svanken ligger i mattan, sen med raka ben ska man bara lyfta de uppåt och sen låta de falla sakta ner mot marken, utan att nudda i såklart.

Här ska ni göra precis som på bilden, lite som att cykla haha. Magen är hela tiden spänd och så möter man arm mot motsatt knä. Alltså upp, kollar åt vänster, möter höger armbåge med vänster knä och så ska man få ett bra gung på det med lite tempo!

Mina träningskläder är från Onzie.com men slutsålda, liknande top HÄR och liknande tights HÄR.

Gillar

Kommentarer