Renoveringsplaner

Interior

Äntligen! Inlägget med bilder från vår nya lägenhet! Så himla roligt att ni ändå är så många som har skrivit och undrat på instagram, då blir det ju desto roligare att dela med sig av. Nu blir det bilderna från mäklaren, sen så lär jag visa lite egna bilder så småningom!

Vi är ju förälskade i denna lägenhet, annars skulle vi såklart inte köpt den. Dock så ska den ju göras om från topp till tå i princip, så just nu är den kanske ingen drömlägenhet men jag hoppas ni kan förstå lite hur slutresultatet kommer att bli.

Vi börjar i det nuvarande köket. Inte vår stil men verkligen fräscht! Hela lägenheten är i fint skick och man hade absolut kunnat flytta rakt in utan att göra något, men vi har ju en bild i huvudet hur denna lägenheten ska se ut och då är inte detta vårt kök haha! Så detta rum, som faktiskt är väldigt stort, kommer att bli vardagsrum/tv-rum. Ni vet, en stor gosig soffa med en stor tv där man kan få plats med hela familjen. Eller nästan i alla fall haha.

Ser ni gången emellan dessa två rummen? Där gömmer sig två stora utrymmen där ett av dom kommer att bli en liten tvättstuga, tvättmaskin, torktumlare, tvättställning, en liten arbetsyta samt ett gäng med hyllor. Så glad att detta kommer i ett eget rum även i denna lägenheten, vill gärna inte ha det i mitt badrum tex. Och utrymmet till höger blir en liten WIC, det är ju över 3.5 i takhöjd även där inne så det gäller att maximera förvaringen upp till taket med hyllor osv.

Det leder oss in till det nuvarande matrummet. Gillar verkligen detta rummet, som även det är mycket större än vad det ser ut på bild. Lär inreda detta som ett litet biblotek! Vet att vi kommer spendera mycket tid här, så mysigt.

Vi går vidare till vad som kommer bli vårt sovrum. Det ligger längst in i lägenheten, mot den lugna innergården såklart och jag gillar att det är lite avskilt liksom. Kommer man som gäst har man liksom ingen anledning att se eller ta sig till sovrummet, om ni fattar vad jag menar. Här bli det en variant av en platsbyggd garderob med så mycket förvaring det bara går, heltäckningsmatta och sen vår enorma säng på det. Lär sova som ett litet barn här inne.

Vår lägenhet är en sekelskiftslägenhet från 1886 (!!) och där är många gamla detaljer bevarade. Nu när golvet har blivit upprivet så fick vi även se det vi anade – där har funnits kakelugn. Det gör ju verkligen ont i en när man ser att dom tagit bort det.

Både badrummet och toaletten kommer att renoveras, vi ska bara bestämma oss hur vi vill ha det. Vill man dom ska vara likadana, ska dom matcha, ska det vara två helt olika etc. Vi hade litet ”badrumsmöte” igår och kom faktiskt fram till ganska mycket, i alla fall vilken typ/stil på badrummet och toaletten vi vill ha och det är ett stort steg och en bra början haha. Båda rummen ser faktiskt lite små ut på bilderna, men är väldigt rymliga i verkligheten, längtar så tills helt nyrenoverad dusch. Magi ju.

Vad man får i en gammal lägenhet, dubbeldörrar! Hade glömt hur otroligt snyggt det är och är så glad att vi har det i denna lägenheten. Tyvärr så river vi bort ett stycke, men hade velat öppna upp någon annan dörröppning och sätta dubbeldörrarna där. Denkan bara skrattar och tänker ”ännu ett projekt men om du vill så…..” haha.

Här har vi vad som kommer att bli vårt matrum och antagligen får vi även plats med någon liten sittgrupp eller dylikt. Hade velat ha två feta fåtöljer och ett fint sidobord som man kan sippa på en fördrink vid. Det är denna väggen till vänster som ska öppnas upp till ett större valv, väntar bara på godkännande på det sen kan byggmännen sätta igång med det! Även havsutsikt från detta rummet, inte fyskam! Havet ligger ju väldigt nära.

Och här kommer lägenhetens hjärta äga rum – köket! Vi blev klara med köket för någon dag sedan efter några intensiva möten och nu vill man bara se resultatet. Vi visste redan första gången vi såg planritningen på lägenheten hur vi ville ha köket och nästan exakt hur det skulle se ut, så detta ser man fram emot. Det blir bland annat en stor, maffig köksö och oooooj vad jag ser fram emot att hänga där. Som jag längtat efter att få min stora köksö och nu äntligen händer det.

Gillar

Kommentarer

mollysvedin
mollysvedin,
Riktigt fin lägenhet! 😍 Helt förståeligt att ni vill göra om det som ni själva vill göra det ☺️
nouw.com/mollysvedin
veeraduvan
veeraduvan,
Wow! Vilken fin lägenhet. 😍
nouw.com/veeraduvan
lindholm
lindholm,
Men wow, vilket arbete ni ska göra! Det ska bli spännande att se hur det blir när allt blir klart!
nouw.com/lindholm
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Men herregud vilKen lägenhet!! Va roligt!<33
nouw.com/mayamolanderz
Anna
,
hur länge har ni sparat pengar till detta? Eller är det förändrar som ligger till grund?
trix
trix,
Men vilken mysig lägenhet! 😍
nouw.com/trix
evelinaglad
evelinaglad,
Folke
,
Vill tipsa om min hemlighet: https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration <3
Maja Räftegård
,
Hej 😊

Vilken underbar blogg du har! Det syns att du har ett öga för stil och design, spännande att se hur renoveringen blir! Jag arbetar på en konsultfirma för digital marknadsföring, där vi bland annat arbetar med Pelican Self Storage. Pelican erbjuder smarta, prisvärda och säkra förvaringslösningar till både privatpersoner och företag. Det blir som en förlängning av hemmet, vilket vi alla kan vara i behov av under en renovering, eller kanske bara när sommaren är över och vi vill göra mer plats för höstmys där hemma. Om du är intresserad gör vi gärna ett samarbete med dig, så kan du dela med dig av din Pelican-upplevelse till dina läsare. Ta en titt på deras hemsida https://pelicanselfstorage.se/ och hör av dig på mail till maja.raeftegard@deptagency.com om det ser ut att vara något för dig.

Hoppas att du får en härlig start på veckan!

Maja Räftegård
ThereseMalmqvist
ThereseMalmqvist,
Wow verkligen definitionen av drömlägenhet! 😍 ska bli kul och se resultatet sen!
nouw.com/theresemalmqvist