Sista jullistan

God Jul på er! Så himla mysigt med julafton, även fast det känns som den kom från ingenstans i år haha. Denna jullistan skulle komma igår men glömde publicera den, så den kommer nu istället!

När plockar du in julgranen?
Det brukar bli ca 2 veckor innan julafton, jag vill gärna ha in den ganska tidigt så man hinner få den ultimata julstämningen och njuta av granen. Tar hellre in den lite tidigare, för efter julafton (eller kanske annandag jul) vill jag gärna slänga ut skiten haha.

Vad är det viktigaste i julpyntet?
Måste vara julgranen, den är ju bara så mysig när den glittrar och ger sånt mysigt ljus.

Besöker du någon julmarknad?
Ja, det brukar bli Fredriksdal. Dock har jag varit bortrest den helgen 2 år i rad L

När börjar du lyssna på julmusik?
Börjar väl lite så smått i början av december, i år blev det inte förrän 10 dagar innan jul då jag var i Dubai.

Vart firar du jul?
Oftast hemma (hos mamma och pappa) med familjen och släkten. Vi har varit många år hemma hos min pappas bror och hans familj också. Trivs nog bäst med jul hemma i Ramlösa, men spelar inte så stor roll vart vi är bara jag får vara med min familj och min släkt. Vi brukar vara ett härligt gäng <3

Vad är viktigt på julafton?
Att allt är lugnt, mysigt och stämningsfullt. Gott att äta och trevligt sällskap. Brukar bli en hel del skratt och sång också, det gillar jag!

Vad gör du dagen innan julafton?
Nu skulle ju denna listan postas igår men jag berättar vad jag skrev igår haha.. : På dagen fixar vi alltid med de sista julklapparna, slår in de fint och slår även in mina klappar till julklappsleken samtidigt som vi sjunger med till jullåtar! På kvällen har vi alltid ätit en god middag, krängt massa julgodis och kollat på Tomten är far till alla barnen. I år ska vi dock ha uppesittarkväll med Bingolotto och bubbel! Och julgodis, såklart.

Vad gör du på julaftonsmorgon?
Jag och Dennis äter en riktig brakfrulle, bla julskinka såklart. Sen har vi vår egna lilla julafton där vi ger varandra julklappar och öppnar dom, pussas och bara myser! Vi öppnar även gemensamma julklappar från våra föräldrar osv. Sen vid lunch möter jag upp min familj och släkt och vi börjar vår julafton med besök på graven <3

Har ni tomte på julafton? Vem brukar vara tomte i så fall?

Vi har nog alltid haft jultomte, och inte någon vi känner. Sedan jag och min lillebror var pyttesmå har mina föräldrar alltid hyrt in en och samma tomte i flera år, tack vare det trodde jag nog något år extra att tomten verkligen fanns haha. För några år sedan när vi var ett stort gäng som firade jul tillsammans hos en släkting så var min lillebror yngst (typ 14 år), och då kom vår farfar in som jultomte med raklödder som skägg. Jag kommer ihåg att jag blev SÅ besviken och ledsen över att vi inte fick en ”riktig” tomte, året efter fixade mina föräldrar tomte igen. Jag tycker det är mysigt. Längtar tills vi har några småttingar i släkten så fler än jag tycker det är kul med jultomte haha.


Gillar

Kommentarer