Sluta hetsa

Fitness, Personal

Fick en fråga kring hur jag tänker angående vikt, om jag väger mig osv. och svaret på det är nej. Förr vägde jag mig lite då och då när jag såg en våg, mest för skojs skull men nu var det verkligen längesen, kanske 1,5 år sen? Skulle dock gissa att jag väger samma som jag alltid gjort då min kropp ser mer eller mindre likadan ut som det alltid gjort. Jag har i princip alltid tränat lika mycket som jag gör nu och jag har alltid ätit lika mycket som jag gör nu, så därför förändras ju inte min kropp inte speciellt mycket. Ibland kanske inne i en riktigt bra fas och ser lite extra vältränad ut ;-) Har väl dessutom växt klart gissar jag? Haha.

För mig är vikten bara en siffra och jag tycker verkligen att fler ska tänka så, för det är verkligen bara en siffra. När man tränar så är det klart att man är fixerad över sin kropp, klart jag också kikar på min kropp ibland och kollar hur den ser ut och om den "förändras" på vissa ställe av all träning - inget konstigt med det. Men jag har aldrig varit fixerad över min vikt för det är inte där man kommer se de stora resultaten, nå sina mål och känna sig nöjd. Det handlar om vad du ser och känner när du kollar i spegeln. Känner du dig nöjd när du kollar dig själv i spegeln? Då har du uppnått ditt mål.

Om jag skulle hålla på och vara fixerad över min vikt hade jag blivit dum i huvudet, för ju mer jag tränar desto mer går jag upp i vikt. Muskler väger mer än fett, det vet alla. Jag tränar för att det är kul och det får mig att må bra, att man sen får en snygg kropp på köpet är ju bara ett plus. Tycker att vi ska sluta hetsa om hur vi vill och önskar att vår kropp ska se ut, och istället lära oss att gilla och till och med älska det vi ser när vi kolla oss själva i spegeln - för det är ju vi <3 Livet kommer verkligen bli så mycket enklare och härligare om man bara älskar sig själv och inte fixerar sig över hur man borde se ut. 

Tycker dock att det alltid blir lite kruxigt att skriva dessa typer av texter, då jag ibland tipsar er om några övningar till er i syfte om att peppa er - inte ge er ångest. Det kanske är riktigt fel att döpa ett inlägg till "övningar för smalare ben?" Äh, jag vet inte. Det känns ibland som en hårfin gräns att tipsa om träning och mat då det säkerligen alltid är någon som kan ta det fel. Är det något jag är rädd för åt någon annan så är det ätstörningar, anorexia och bullimi.

Någon mer som känner så?

Gillar

Kommentarer

emmaholen
emmaholen,
Så himla bra skrivet!!
nouw.com/emmaholen
andiclausen
andiclausen,
Tack!!! 🙏🏽💓
nouw.com/andiclausen
S
,
Du ska inte känna att du inspirerar på "fel sätt" genom dina träningstips, jag har själv haft problem och har hittat mycket motivation genom dina sociala medier. Så fortsätt som du gör!! Kram ❤️
andiclausen
andiclausen,
Så glad jag blir!! Fortsätt du också som du gör 💓 KRAM
nouw.com/andiclausen
mikaelaandersson
mikaelaandersson,
Helt rätt! 😊 Och de där vita tightsen ser ursnygga ut, vart är dom från? 😃
nouw.com/mikaelaandersson
andiclausen
andiclausen,
Publicmyth.com 😘
nouw.com/andiclausen
Sofia
,
Så sant 😍