Stuckatur till lägenheten och tankar om golv

Interior, Renovering

Alltså hur underbara stuckaturer! Jag bara längtar tills de alla kommer upp, väldigt nyfiken på resultatet. Iallafall, vår lägenhet är en gammal goding från tidigt 1900-tal med högt i tak, spegeldörrar, lite knarrigt golv, underbara fönster, stuckaturer osv. Vi gillade en del av lägenhetens dekor som vi valt att behålla, och en del bestämde vi skulle rivas ner. Så bland det första vi bestämde var att krydda det lite extra och klistra upp ny och mer stuckatur i hela lägenheten.

Med tanke på det känns det väldigt kul att jag inlett ett samarbete med D-cor.se där än så länge all vår nya stuckatur kommer ifrån. Här till vänster är denna takrosett (klick!) och till höger denna taklist (klick!), älskar båda två. Vi har försökt hålla upp listerna i taket för att se lite hur det kommer se ut, det är helt sjukt vilken härlig känsla taklister gör i ett rum! Förhoppningsvis kommer några upp i veckan och då kommer fler bilder.

Överst är denna taklist och under är denna taklist. Väldigt olika men så fina! Jag tror det kommer bli superfint att mixa lägenhetens ursprungliga dekor med den nya. Vi tror ju att det funnits mer dekor innan då husen från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal hade mycket stuckatur och dekor, men sen i samband med att folk började renovera sina hem på 60/70-talet så tog man bort mycket av detta då det inte ansågs modernt längre. Så därför känns det ju alldeles rätt att återskapa det och få fram lägenhetens absolut bästa sida!

Det blev ett gäng som ni ser och detta är bara hälften haha, vi inväntar mer som var slut på produktionen. Man inser nu när man renoverar att lägenheten inte är så liten alltså, ett exempel - jag tror hantverkarna använt 400kg spackel redan?! Är inte det helt sjukt mycket för bara en lägenhet?

Förresten, hur fint är inte golvet? Jag bara älskar fiskbensparkett, speciellt när det är färgskiftning i plankorna så att golvet inte bara flyter ihop. jag tror det kallas andrasortering? Vi gillar dock inte färgen men är inte alls säkra på vad vi vill göra med det, vill vi hårdvaxa det med en vit/grå nyans eller vill vi göra det mörkare så det får en riktigt mörkbrun nyans? Verkligen svårt, så vi får se om det är något vi gör nu innan vi flyttar in eller om vi suger på den karamellen och känner oss för.

Gillar