Tankar kring vårt val av dekor

Renovering

Ett skepp kommer lastat med mer bilder från renoveringen! När vi kom häromdagen så såg det ut såhär i matrummet, lite roligt hur dom hade gjort för att slippa stå och hålla uppe takrosetten medans limmet stelnade haha. Här blev det takrosett z41. Visst blev den gråa färgen fin förresten? Vi var lite oroliga till en början att den skulle gå över i den lila nyansen men den är verkligen så grå den kan bli.

Nackdelen med att vara i lägenheten nästintill varje dag och kika är att man får se hela processen, och ibland är det verkligen inte snyggt förrän det är klart. Som här till exempel. Gjorde lite ont i mig när jag kom in i köket och såg denna taklisten, även fast jag vet att man både lägger fog, slipar och målar den så tyckte jag listen såg sunkig ut och allt bara helt ojämnt. Idag var dom dock klara och nu är det typ min favoritlist i lägenheten! Så samtidigt som det inte är så bra för hjärtat att se det när det är halvklart, är det väldigt kul att se slutresultatet.

Här ser ni vår söta hall! Som inväntar sin nya stuckatur, takrosetten har iallafall kommit på plats och den var väldigt fin. Syns dåligt på bild men den känns lite annorlunda samtidigt som den inte är för mycket, den heter takrosett z46. Som ni ser körde vi på grått även här. Skulle egentligen haft vitt, men när de hade spacklat såg vi så fint det blev när listerna framhävdes lite extra så det fick bli grått där också.

Tror jag visat er denna innan, men detta är alltså taklisten vi har i vardagsrum och matrum (som är 1,5 rum så det hänger liksom ihop) och den är verkligen en trevlig list som gör sig perfekt hos oss ihop med takhöjden, de gråa väggarna och fiskbensparketten. Den heter taklist z103 och är precis som all annan stuckatur och dekor vi valt ut i materialet polyuretan som är ett lite dyrare material än tex frigolit. Jag måste dock säga att jag förstår varför det är dyrare, vi fick hem lite olika provbitar och då även på de olika materialen. Frigolit kan man ju som ni säkert vet bryta hur enkelt som helst, och man ser att det är frigolit? Jag skulle iallafall tipsa er att lägga till några tusenlappar och ta polyuretan, blir ett lyxigare slutresultat :-)

Inlägg i samarbete med D-cor.

Gillar

Kommentarer

juliagerser
juliagerser,
Ska bli så spännande att se det färdiga resultatet sen!! Men sååå snyggt med stuckatur alltså.
nouw.com/juliagerser
andiclausen
andiclausen,
Jaa tycker jag med! Stuckatur är ju så fint 😘
nouw.com/andiclausen