The most important meal of the day

Food

Ni vet väl att frukosten är dagens viktigaste mål? Det kanske låter klyschigt för några av er, jag vet att det är en hel del som knappt äter frukost, men det är faktiskt sant. Man bör få i sig omkring 25-30% av hela dagens energiintag bara genom frukosten. Jag kan säga att jag får i mig så mycket! Jag både älskar och behöver frukost, så för mig är det naturligt.

Som ni vet så tränar jag i princip varje morgon, på tom mage, och det har jag gjort i några år nu. Får ofta frågor hur jag klarar av det, men det är nog mest en vanesak. Jag har vant kroppen vid att den inte vill ha mat innan jag ska träna på morgonen. Ska jag inte träna någon morgon så kan jag vara riktigt hungrig och behöva äta typ direkt, men ska jag träna blir jag liksom inte hungrig förrän efteråt.

Därför brukar jag äta frukost vid 9-9.30 på vardagar, senare på helgen då jag oftast tränar senare (tack vare gymmet som öppnar kl 10, vilket gym öppnar ens så sent?). Jag presterar dock oftast bättre tidigare på morgonen på tom mage, än lite senare på morgonen med tom mage, och tror det har med att göra att kroppen går lite på sparlåga då den inte fått energi på kanske över 12 h.

Jag ska dock börja med att alltid starta dagen med en riskaka. Just nu dricker jag ca en halv Celsius eller Nocco innan jag tränar, ska alltså addera en nutella/jordnötssmör/banan/kanel-riskaka till det nu. Varför? Jag vill få ut mer av min träning, alltså kunna prestera lite bättre och för det gissar jag att jag behöver något i magen. Inget stort, gillar mer att känna mig ”tom” när jag tränar. Och även för att jag tror att man får snyggare kropp om kroppen inte behöver bränna muskler istället för fett när den tränar. Har man inte energi som kroppen kan förbränna så bränner den muskler istället, typ. Om ni förstår vad jag menar? Att äta gör liksom att man stabiliserar blodsockernivån, vilket minskar övervikt = bränner mer fett.

Nu ska jag äta frukost haha, ha en bra dag! <3


  • Food

Gillar

Kommentarer

ainastrand
ainastrand,
Mums, ser gott ut!! 😊
nouw.com/ainastrand
andromeda
andromeda,
goals frukost verkligen!
nouw.com/andromeda
andiclausen
andiclausen,
L
,
kan du inte berätta hur dina luncher kan se ut också?:D tycker själv att luncherna gärna blir rätt trista och stressiga, lätt att man hamnar ute någonstans vilket kan bli dyrt i längden hehe:) kram!