Tips till blivande tvillingföräldrar

Sötaste gosedjuren från Elodie, som ni hittar här hos Miniroom <3

Än så länge gillar dom små trollungarna babysittern, wiho! Och Harry Styles haha!

- Var ett team med din partner! Detta blir det första tipset, och det viktigaste. Jag vågar säga att jag och Denkan tillhör dom som är ett grymt starkt team och då kan jag lova er att allt blir så mycket lättare och roligare.
- Skratta! Wow vad vi har haft det roligt dessa veckorna, även när det kanske varit mindre roligt egentligen. Nu är tjejerna tacksamt nog väldigt snälla än så länge men självklart har det blivit någon skrikfest då och då är det viktigt att istället göra en "rolig grej" av det. Ta upp vars en, dansa, sjung en sång tillsammans och skratta åt situationen istället för att tycka det är jobbigt.
- Var inställd på att det blir tufft! Sedan vi fick veta att det var två i magen så har vi varit inställda på att det kommer bli några riktigt tuffa månader efter bebisarnas ankomst, speciellt jag. Det är typ lite så jag är som person, gillar att känna mig förberedd på ”det värsta” så känns det extra gött om det blir bättre liksom. Dennis är verkligen inte någon som ser problem innan dom är här så han har väl inte tänkt lika mycket så kanske. Men iallafall, jag var inställd på att det skulle bli typ en del svett och tårar i början så känns allt så himla lättsamt nu när det verkligen inte varit så.
- Synka dom med amningen! Det var inget vi pratade om eller hade planerat utan det bara blev så automatiskt för oss på bb att vi synkade dom. Det fanns aldrig för mig att om bara den ena letade tutte så skulle jag inte lägga till den andra också, utan vi bytte alltid blöja på båda och la till båda vid tutten. Speciellt i början när bebisarna är så små så tar dom ju tutten oavsett bara dom får ligga vid den så börjar man synka dom direkt så blir det nog enklare att hålla dom synkade, tänker att det säkert blir svårare ju äldre dom blir? Vi har dock aldrig synkat dom med sömnen utan det har dom skött ganska bra själv. Självklart sover den ena ibland och den andra är vaken, men då väcker vi bara den ena för mat om det är dags. 9/10 gånger är den andra ändå på g att vakna.
- Det är ni som bestämmer! Tycker det är viktigt att skilja på barn och föräldrar, det är ju barnen som kommer in i vårt liv och inte tvärtom som jag fick höra en gång.
- Köp amningskuddar! Planerar du att dubbelamma så klarar du dig inte utan en bra amningskudde, oavsett var du är. Jag hade först den största varianten av Doomoo-kudden jag körde med hemma med hjälp av att bygga upp med soffkuddar, sen beställde jag hem en från My Breast Friend som är anpassad för just tvillingar och den funkar superbra. Så nu har vi den här hemma, och så har vi Doomoo liggandes i bilen som jag använder när vi är iväg.
- Lär dom sova i sin säng direkt! Dom första två nätterna hemma så sov dom i tvillingnest mellan oss och det gick såklart jättebra, men vi hade pratat redan innan att dom självklart skulle sova i egen säng. I början vill man ju gärna ha dom så nära som det bara går så man kan höra och se dom exakt hela tiden, så därför låg dom mellan oss i början men vi sov ju dubbelt så bra när dom ligger i sin egen säng. Hade det bara varit en liten bebis vi hade så hade det varit svårare att lägga ner i sängen helt ensam, så utnyttja att dom är två och har sällskap av varandra, det var så vi tänkte. Så dom ligger i sin lilla spjälsäng precis bredvid mig i sovrummet.
- Skriv upp när du ammade/matade! Det började jag göra direkt på bb, annars hade det varit omöjligt att komma ihåg när dom åt haha. Skrev även upp när vi bytte blöja och vad den innehöll, så att man vet att dom båda bajsar och framförallt kissar, men det slutade jag med sen. Det finns en app för det men jag kör bara i anteckningar i mobilen. I början skrev jag hur länge dom hade ätit men det slutade jag också med då allt bara flöt på.
- Hjälps åt! Att jag ens ska behöva ha med detta som ett tips är ju ett skämt egentligen, men har sett i tvilling- och gravidgruppen att det tydligen finns pappor som ej hjälper till. Jag visste att Denkan skulle vara grym, men han är verkligen BÄST! Jag vet inte hur många blöjor jag hunnit byta på dessa 10 veckor för han har nästan alltid hunnit före haha. Sen är han till stor hjälp vid amningen när han hjälper mig att lägga till dom <3

Gillar

Kommentarer

chanelleersoz
chanelleersoz,
VILKA SÖTNOSAR <3
nouw.com/chanelleersoz
klara,
jättebra lista på tips!
st.rich-port.se/
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
ååh vilka gullisar😍😍😍
nouw.com/majanilssonlundstrom
Mammatillthea
Mammatillthea,
Åhh gullisar, så söta 😍
nouw.com/mammatillthea
emmysofie
emmysofie,
Alltså wow vilka sötisar!! Super bra lista också 😊
nouw.com/emmysofie