Träning under graviditeten

Fitness, Graviditet

Som dom flesta av er vet så tränade jag ju ganska mycket innan jag blev gravid. Eller väldigt mycket kanske vissa skulle säga, det brukade ju oftast bli i alla fall 6 pass i veckan. Från det att jag fick veta att jag var gravid fram till säkert vecka 10 tränade jag nog bara en enda gång. Det var nog en kombination av att det var sommar, jag var bortrest, jag var lite tröttare än vanligt och jag ville bara ta det lugnt. Det har dock inte blivit mycket mer, kanske 10 träningspass sedan 4 juli? Katastrof känns det när jag tänker på det, men samtidigt så har jag ju inte känt för det och då har det ju varit bäst i stunden.

Att jag fick veta att det var två i magen påverkade säkert mig både fysiskt och mentalt även fast det var så tidigt. Jag var supertrött dom första veckorna/månaderna, så att träna på eftermiddagarna var ju att glömma i princip. Sen mentalt så ville jag ju vara försiktig, ville inte kötta på med träningen så att det kanske påverkade dom små. Nu ska ju inte träning påverka något sägs det, men folk vill tydligen gärna antingen skrämma upp en eller läxa upp en, för många vill gärna få fram sina åsikter haha. Så att träna med tvillingar ska man ju i princip INTE göra, ja ni kan ju tänka er hur det kan låta. 

Det viktigaste för mig är att jag känner mig stark och att jag kan försöka behålla lite muskler inför förlossningen iallafall, även fast jag som sagt inte tränar så mycket. Tränar iallafall ca 2 pass i veckan nu, och det är 2 pass mer i veckan än vad jag gjorde dom 14 första veckorna tror jag haha. 

Gillar

Kommentarer

theoakleaves
theoakleaves,
När jag plussade va det som att trycka på en knapp och helt stänga av orken. Jag gick från att köra crossfit 5-6 dagar i veckan till att sova hela tiden typ. Sov mig igenom sommaren, började med lite yoga under sensommaren/tidiga hösten och nu har jag nyss fått tillbaka orken och hinner med bode yoga, promenader och sedan förra veckan även vattengympa för gravida (ett pass i veckan).
promenaderna är det som är mest påfrestande, då jag börjat få rejäl foglossning som påverkar både rygg och ben... men men, det är bara att hålla ut - 13veckor kvar för min del nu 😊

Kram
nouw.com/theoakleaves
charlottahagg
charlottahagg,
Duktig du är 😊
nouw.com/charlottahagg