Update i renoveringen - köket

Renovering

Hej på er! Var det inte ett litet tag sen jag uppdaterade er om lägenheten? Här kommer lite om köket iallafall! Såhär såg det ut innan, det där härliga träet som skimrar i orange är ju bara så snyggt. Eller haha. Köket var dock väldigt fräscht och det var inte så att vi hade kunnat bygga upp köket på något annat sätt än det var (där är en skåpbänk och kyl/frys på sidan mittemot), så vi valde att behålla stommen.

Charmiga mosaikplattor.. Nej tack kände vi! Skivan var det dock inget fel på, fin mörk granitskiva men den fick också åka. Uttaget i väggen där gjorde vi oss också av med, har man chans att ta bort det så ska man göra det tycker jag, inte alls snyggt att ha det där.

Vi plockade av luckorna och sen började hantverkarna att riva bort resten, men behöll som sagt stommen. Dom skrattade åt hur den tidigare ägaren hade byggt upp köket, det var en del fel tydligen haha.

Såhär såg det ut sen när de var klara med rivningen och börjat grovspackla. Som ni ser så flyttade vi ett skåp till andra sidan, så vi byggde på köket där vilket gjorde en så stor skillnad för hela köket! Där det är tomt nu ska en ny diskmaskin in, just nu står diskmaskinen innanför den lilla dörren som ni ser på bilden.

Vi hittade helt underbara marmorskivor om vi valde att slipa matta. Vi tog det till bänkskiva och stänkskydd både fram och på sidorna. Det gjorde verkligen sjukt mycket när bitarna som skulle upp på sidorna kom upp, mycket snyggare att ha på sidorna också om man har överskåp! Det ramar liksom in på något sätt, att tänka på tycker jag!

Sen fick dom packa in köket rejält för att skydda marmorn! Var typ lite nojig att hantverkarna skulle stå på diskbänken osv och att skivan skulle typ knäckas, haha.. Ni vet när man har nya grejer man gillar..

Här hade dom målat och påbörjat att sätta upp stuckaturen! I köket valde vi taklist z173, som faktiskt var den jag gillade minst till en början av alla vi valde, men sen när den kom upp och var helt klar så är det typ min favorit!

Såhär såg det ut när golvet tillslut också blev klart! Det blev verkligen precis som vi hade förväntat oss, kul!

Vår fina marmorbänk och liten närmare titt på golvet! Ser ni hur ojämnt plankorna är på vissa ställen? Vi pratade lite löst om att lägga fog imellan, men det blir ju verkligen inte samma känsla som detta ovan så det vi behöll det såhär. Fog kan man ju alltid lägga i efterhand, lite svårare att ta bort fogen om man skulle ångra sig hehe. Det värsta är väl om en hund kommer på besök och bajsar inne...

Till slut såg det ut såhär innan luckorna också kom på plats. Gammalt blandat med nytt, jag gillar det! Den svarta lackfärgen är sjukt snygg måste jag säga, väldigt nöjd med valet att testa att lämna in luckorna istället för att köpa nya. Tips tips!

Inlägg i samarbete med D-cor.

Gillar

Kommentarer

LouiseHermes
LouiseHermes,
Riktigt läckert med marmor verkligen! 😃 <3
nouw.com/louisehermes
Linda
,
Jätte snyggt, vilken skillnad! Golvet förstör lite dock, hade det inte blivit finare med ett nyare golv till allt det moderna? men annars jätte fint 😊 !