Vad vi köpt till tvillingarna!

Graviditet

Fått en hel del frågor och önskningar om jag inte kan göra ett inlägg med vad vi valt att köpa inför bebisarnas ankomst. Något av det första jag tänkte när jag fick veta att det var tvillingar var ju "Detta blir dyrt, vi måste ju köpa dubbelt av allt!". Och ja, så är det ju. När jag sedan gick med i tvillinggruppen på facebook insåg jag att det var många, majoriteten skulle jag nog säga, som köper det mesta begagnat. Vi ville dock inte göra det utan kände att vi ville köpa allting nytt till dom, men ni kan ju tänka på det - det finns ju väldigt fräscha och bra grejer att hitta begagnat om man vill spara några slantar!

- Bilbarnstolar. Märket blev Cybex Cloud Z i-size med tillhörande ställning. Varför vi valde denna var för att den är den enda bilbarnstolen som går att ha ergonomiskt liggläge, så då kändes det väldigt dumt att inte ta den. Alla andra bilbarnstolar har alltså bara sittläge vilket bebisarna inte ska/får sitta i mer än 45-60 minuter då det skadar deras ryggar, vilket man förstår. Vi ville ha bilbarnstolar som man kan använda som vagn också om man är iväg tex och därför var ju detta enda alternativet pga liggläget!
- Tvillingvagn.
Vi testade ingen annan men vi valde Bugaboo Donkey 2 twin för den tilltalade oss i omdömen, rekommendationer, design och storlek. Tror det är den smalaste tvillingvagnen som finns som har liggdelarna bredvid varandra, och sen kändes den lätt att ha att göra med också. Den går ju att fälla in till singelvagn med en tillhörande liten korg, och vi tänkte kanske ha dom i samma liggdel till att börja med och då är det smidigt ju.
- Åkpåsar.
Det blev dock inte några värstingar till åkpåsar, utan två mindre varianter. Behövs det varmare historier så köper vi det bara, men dom ska ju inte ligga för varmt heller så det är lite klurigt det där. Inte planerat bäddningen i vagnen än men tänker ju mig att det är fårfäll, babynest, filtar och så åkpåse då + deras egna kläder och det känns som att det kan bli varmt och gott för dom!

- Spjälsäng. Har ju visat er den innan men det blev en Stokke som man alltså kan bygga ut, känns smidigt till en början. Vi började med en, när dom vill sova var för sig köper vi bara en likadan.
- Täcke, pandakudde och filtar. Täcket kommer väl antagligen inte att användas utan det är mest till prydnad haha, pandakuddarna kommer dom väl använda i tex vagnen och när dom ligger under uppsyn hos oss och filtar kommer väl användas flitigt till allt möjligt. Speciellt muslinfiltarna, förstod inte det innan men tydligen är dom speciellt anpassade till bebisar då dom kan andas igenom dom.

- Babysitters. Det blev två stycken i pärlemorosa från Baby Björn, håller tummarna att dom gillar dom för det känns som det hade underlättat dagarna en aning att kunna sätta ner dom i varsin sådan när man vill ha händerna fria, ta en dusch eller bara ligga ensam i soffan någon minut haha. Svårt att tro att jag skulle vilja lägga ifrån mig dom nu, men har fått höra att man vill göra det sen ;-)
- Bärselar. Även här blev det två stycken i ljusgrå färg från Baby Björn, sett mest av dom så hoppas att dom tillhör dom bästa. Tänker mig att iallafall en sele alltid kommer att hänga med ut i vagnen så att man kan bära en så om det blir gråtfest, sen kan man ju alltid bära den andra "vanligt". Dessa lär väl användas hemma också när man plockar undan, lagar mat etc.

- Tvillingnest. Så himla gulligt att ha dom i ett och samma babynest, sen tar jag för givet att dom vill ligga nära varandra i början så då blir detta perfekt. Det är ganska stort i storleken så till en början kommer jag puffa upp med massa filtar för att göra det extra mysigt.
- Singelbabynest.
Alltså två separata babynest också. Kände att jag ville ha det, speciellt till vagnen tänkte jag så att man enkelt kan lyfta ur dom utan att förhoppningsvis väcka dom? Haha. Sen vet man ju aldrig om dom vill vara ifrån varandra lite, om den ena sover och den andra är vaken, då känns det bra med vanliga babynest också. Har även klickat hem två singelnest med handtag! Galen i babynest kanske haha.
- Kläder. Måste säga att jag inte tycker att jag köpt galet mycket, utan har försökt att hålla mig till lite i varje storlek så att vi mest har till deras första tid och sedan kan köpa mer. Sen har vi ju fått en del också. Hade man bara vetat vilken storlek som kommer passa dom när dom kommer så hade jag garanterat köpt mer, haha. Tar för givet att strl 44 kommer vara deras strl till en början, så där har vi lite uppsättningar och även i strl 50 då såklart. Kommer nog beställa hem massor sen när dom kommit hehe.. Ska bli sååå kul att klä dom i matchande outfits! Aw!!


Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Vilka härliga inköp! 😍
nouw.com/beattriicee
Elmivass
Elmivass,
Vilka härliga inköp och va mysigt med tvillingar!😍
nouw.com/elmivass
Josefine
,
Åh! Vilka fantastiska och inspierande inlägg du gör ❤️ Vi väntar och längtar vi också, så sparat mkt av det du tipsat om! Stort grattis till era helt underbara små prinsessor, sötaste jag skådat! Kram J
Mao
,
Men vadå ligger dom så när ni kör bil?? De är ju farligare att krocka ju mer man ligger. Ju säkrare ju mer barnet sitter upp. eller är de att dom ska ligga när ni ej kör?
andiclausen
andiclausen,
Nej såklart inte liggläge när den är fast i bilen!! Utan den går att justera till liggläge när den är frånkopplad från ställningen i bilen. Jag tycker det räcker med att titta på en bilbarnstol så ser man att där ska inte en bebis sitta i flera timmar utan pauser, eller om man tex kopplar den till vagnen. Därför valde vi en där man kan justera till liggläge så slipper vi oroa oss för det.
nouw.com/andiclausen
Mao
,
inget illa menat, men de är nog därför alla andra bilstolar inte har liggläget, för de är mycket säkrare. Självklar skadad inte ryggen, då hade dom ej tillverkat stolar och låtit barn sitta i dom . Vem har sagt de? Finns ingen forskning på det.